Reuters
SERIE A

Massimo Moratti prodao Inter

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. listopad 2013. 16:24

Talijanski nogometni velikan iz Milana, Inter , dobio je novog vlasnika, prvog još od 1995. godine, a ime mu je Erick Thohir.

Riječ je o indonezijskom poduzetniku koji je navodno otkupio 70 posto dionica kluba iz Milana, a vijest je talijanskim novinarima obznanio sada već bivši vlasnik Intera – Massimo Moratti.

- Sve je potpisano. Za nekoliko sati slijedi i službeno priopćenje za javnost, a potom i konferencija za novinare. Teška srca predajem vlasništvo, ali sam istovremeno miran, jer ga dajem u ruke odgovornim ljudima. Sada ću se pokušati priviknuti na novi način života – rekao je Moratti, kojem je ponuđeno da ostane predsjednik kluba, no odluku ne mora donijeti odmah.

Thohir ima velikog iskustva u ovom poslu, s obzirom da je djelomični vlasnik NBA momčadi Philadelphije 76ersa, te većinski vlasnik američke nogometne momčadi DC Uniteda.

"Moratti je od prodaje Intera zaradio između 250 i 300 milijuna eura", napisao je Palmer na svom profilu društvene mreže Twitter.

Inter je s Morattijem kao vlasnikom i predsjednikom osvojio 16 trofeja: pet naslova prvaka Italije, po četiri talijanska kupa i superkupa, Ligu prvaka, UEFA Cup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Linker
18. svibanj 2024 18:45