PAUL CHILDS Afp
SJAJAN NASTUP

Mateo Kovačić sve oduševio, novi trener doslovno obožava Hrvata: ‘Volim ga! To je srce šampiona!‘

Engleski mediji, navijači kluba, ali i sam novi trener očarani su izvedbom Vatrenog ovog ponedjeljka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. veljača 2021. 08:28

Evo londonskih Plavih opet u Top 4 engleskog nogometa. Nije ih tamo bilo neko vrijeme, a vratili su se sinoćnjom (2:0) pobjedom protiv Newcastle Uniteda. Izabranici Thomasa Tuchela tako su preskočili Liverpool i West Ham te zasjeli na četvrtu poziciju. Jedan od najboljih igrača s te utakmice je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Navijači su, ali i sam trener Tuchel očarani njegovom izvedbom za koju je dobio i visoke ocjene.

- Volim ga! To je srce prvaka. Možete ga probuditi u 3.00 ujutro i bit će potpuno spreman za trening u 3.15. Moram ga smirivati na treninzima, pršti od samopouzdanja. Zadovoljstvo je imati ga u momčadi - rekao je Tuchel na press-konferenciji nakon utakmice.

image
Mateo Kovačić protiv Newcastlea
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Statistika, dio koje vidite i u grafici, izgleda impresivno. Imao je Kovačić 95.6 posto uspješnih dodavanja, Sve četiri duge lopte koje je poslao našle su njegove suigrače, a izveo je i čak osam driblinga, najviše od svih pojedinaca na dvoboju protiv Newcastlea.

Ne samo da će biti omiljen kod trenera Tuchela koji muku muči s time koga mu "upariti" u sredini veznog reda, Kantea ili Jorginha, nego Matea Kovačića apsolutno obožavaju i navijači Chelseaja.

- Bio je sjajan, apsolutno naš najbolji igrač večeras.

- Ovo je bila vjerojatno njegova najbolja izvedba u Chelseaju - dodaje drugi navijač.

Linker
26. travanj 2024 10:06