CROPIX
'TO JE UNIŠTAVANJE NOGOMETA'

MATJAŽ KEK OGORČEN NAKON DERBIJA 'Dinamo je zasluženo pobijedio, ali od 46. minute je počeo cirkus! Stvarno nije u redu da nam se sudac smije u lice!'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. travanj 2018. 22:44

Odvojeno su na press konferenciju nakon utakmice došli treneri Dinama i Rijeke, kao što je to uvijek i slučaj u Maksimiru, iako bi bilo vrlo zanimljivo da su Nikola Jurčević i Matjaž Kek svoja razmišljanja podijelili sjedeći jedan pokraj drugog. No nisu, prvi je govorio pobjednik…

- Sretan sam što smo dobili i to tako uvjerljivo, trebala nam je tako velika pobjeda i sada nas čeka ogled s Hajdukom, poslastica za sve ljubitelje nogometa. Dva su razloga zbog kojih je pobjeda tako bitna; prvi je rezultatski, cilj nam je bio finale i došli smo na korak do trofeja, a druga stvar su brojne kritike vezane uz nas, posebno one na posljednjih sedam-osam naših utakmica. Jako, jako bitna pobjeda, čestitke igračima na maksimalnoj borbenosti i angažmanu. Rezultat je sjajan, igrom nisam tako zadovoljan, ali u utakmici Kupa ona i nije tako bitna - kazao je Jurčević.

Nakon starta Stojanovića na Acostyja, Jurčević je došao do riječke klupe i malo popričao s gostima.

- Rekao sam da nije bio penal i nije bio penal. Došao sam jer nisam osjećao da se na terenu nešto sporno događa. Bila je to korektna komunikacija, ništa posebno se nije dogodilo - objasnio je trener Dinama.

Jurčević je pričao i o igri:

- Dobro smo neutralizirali Rijeku, nekoliko su nam puta zaprijetili, ali bez prave šanse, s tim moram biti zadovoljan. Nisam bio miran, stalno sam osjećao neku opasnost, jer je Rijeka opasna, no završilo je tako kako je završilo. Kolektivno smo odigrali dobro, ne vrhunski, no ako je i bilo lošijih stvari, fokus moram staviti na zadovoljstvo. Nisam bio zadovoljan tečnošću igre tih 20-ak minuta nakon isključenja, umjesto da nam to bude poticaj, bili smo prenervozni, a oni rasterećeni, ali nakon toga smo izašli iz nervoze i grča. Ćorić je pokazao igračku klasu, ali dugo nije igrao u kontinuitetu i mislim da je ovakav način uvođenja u igru najbolji za njega.

Matjaž Kek, naravno, u potpuno drugačijem raspoloženju. Jako ljut…

- Čestitke Dinamu u prolazu u finale, a tko će dobiti to finale, potpuno mi je svejedno. Dobili su zasluženo. Iznimno sam nezadovoljan našim prvim poluvremenom kad nismo iskoristili nesigurnost Dinama, a od 46. minute utakmica više nije bila ni bitna, počeo je cirkus…

Slovenski trener pristao je objasniti o čemu se radi. Na pitanje ‘’kad kažete cirkus, mislite na suđenje?’’, Kek je poentirao:

- Ne, ne, ne, iznimno sam zadovoljan kako se sudilo, sigurno će takvo suđenje gospodina odvesti na Europsko ili Svjetsko prvenstvo… Samo da naglasim, o suđenju govorim samo u kontekstu uništavanja nogometa, ne da umanjim Dinamovu pobjedu koja je zaslužena, jer mi nismo bili pravi. OK, svi mi griješimo, ali najgore od svega je ponašanje. Nije u redu da nam se smije u lice, stvarno nije… Da, mislim na suca.

Za daljnje komentare nije imao vremena, pokupio se i otišao…

Linker
26. travanj 2024 11:09