MURRAY

Mauresmo nova trenerica

Nekadašnja osvajačica Australian Opena i Wimbledona lani je vodila sunarodnjakinju Marion Bartoli do naslova u All England Clubu, a ranije je surađivala i s Michaelom Llodrom, te bila izbornica francuske Fed Cup reprezentacije
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. lipanj 2014. 18:22

Kao što je dio europskih medija i najavljivao posljednjih dana, britanski tenisač Andy Murray potvrdio je da je za novu trenericu angažirao Francuskinju Amelie Mauresmo (34).

Lanjski pobjednik Wimbledona bio je bez trenera otkad se u ožujku razišao s Ivanom Lendlom. Zadnjih se dana pojavila priča da će uskoro započeti suradnju s umirovljenom francuskom tenisačicom, a u nedjelju je to i službeno potvrdio.

Nekadašnja osvajačica Australian Opena i Wimbledona lani je vodila sunarodnjakinju Marion Bartoli do naslova u All England Clubu, a ranije je surađivala i s Michaelom Llodrom, te bila izbornica francuske Fed Cup reprezentacije.

''Uzbuđen sam zbog početka suradnje s Amelie u koju sam se uvijek ugledao i kojoj sam se divio. Puno je puta u karijeri bila suočena s nedaćama, ali bila je fantastična igračica i osvojila je najveće turnire. Iako već sada imam jaku trenersku ekipu, mislim da će nam Amelie donijeti iskustvo i taktičko znanje, te da ću s njom dalje napredovati jer želim osvojiti još Grand Slam naslova'', poručio je u priopćenju škotski tenisač.

Linker
25. rujan 2024 09:23