JOE KLAMAR Afp
SPASITELJ FRANCUZA

Mbappe nakon pogotka u Beču poslao jasnu poruku Hrvatskoj: ‘Ipak nam je to zadnja utakmica...‘

Austrijanci su autori iznenađenja večeri, ali njihov izbornik žali za propuštenom prilikom
Piše: Andro PolićObjavljeno: 11. lipanj 2022. 11:38

Austrija se u petak pobrinula za iznenađenje večeri u Ligi nacija remijem 1-1 protiv aktualnih svjetskih prvaka u Beču. Treća je to utakmica Ralfa Rangnicka na klupi austrijske reprezentacije, a pobjeda protiv aktualnih viceprvaka i sinoćnji bod protiv Francuza, dobar su početak za njemačkog stratega.

Austrijski mediji više su nego zadovoljni predstavom nacionalne vrste. Čak je ostao mali žal za pogotkom Francuza potkraj utakmice kojim je izbjegnuta potpuna senzacija, tko bi rekao da će Austrijanci žaliti za remijem protiv moćne Francuske. Za „novu Austriju“ pod vodstvom Rangnicka, tamošnji mediji imaju samo riječi hvale, ali on ipak nije bio sretan raspletom utakmice.

- Nema razloga za čestitke, vodili smo do 83. minute i nismo pobijedili. Zadovoljan sam igrom, ali uopće nisam zadovoljan rezultatom.

image
JOE KLAMAR Afp

S druge strane, Francuska se nalazi u potpuno drugačijem raspoloženju. Samo dva boda u prva tri kola Lige nacija i posljednje mjesto u skupini, veliko su upozorenje za njihove ambicije. Imat će nesumnjivo veliki motiv u utakmici protiv Hrvatske jer bi pobjeda protiv Dalićevih izabranika zasigurno isprala gorak okus nakon uvodna tri susreta.

- Zadovoljan sam igrom, ali nedostajalo nam je efikasnosti. Imali smo potpunu kontrolu u drugom poluvremenu, igrači su trebali biti nagrađeni pobjedom – poručio je Deschamps.

Francuski mediji nezadovoljni su prikazanom igrom, a jedina svjetla točka sinoćnje utakmice prema njihovom mišljenju bio je Kylian Mbappé. Posebne kritike upućene su napadačima, a pišu da reprezentacija ovisi o 23-godišnjoj zvijezdi PSG-a.

- Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Hrvatsku. Ipak nam je to zadnja utakmica prije odlaska na odmor, možemo malo pojačati tempo – poručio je Mbappé nakon remija u Beču.

image
FRANCK FIFE Afp

Linker
25. travanj 2024 16:48