Slavlje igrača Borca

 SCREENSHOT/ARENA SPORT BIH
OGORČENJE U SUSJEDSTVU

Mediji šute, društvene mreže gore: ‘Bilo je već pljački, ali ovo se u BiH nije dogodilo nikad!‘

‘Davno smo pjevali... Ovu ligu nitko ne gleda zato što je cijela prodana‘, jedan je od komentara
Piše: SNObjavljeno: 21. svibanj 2024. 10:34

Nogometaši banjalučkog Borca osvojili su naslov prvaka lige Bosne i Hercegovine nakon velikih sudačkih propusta u dvoboju u kojem je Borcu, u pretposljednjem kolu protiv Igmana, dosuđen nepostojeći jedanaesterac te nije označeno očigledno zaleđe nakon kojeg je domaćin došao do slavlja 4-3.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Iako veći dio medija u BiH vrlo umjereno priča o sceni koja se odvila u Banja Luci, a dio njih čak nema niti izdvojene sporne situacije, dobar dio navijača ogorčen je raspletom prvenstva, a tomu svjedoče i oštri komentari na društvenim mrežama i portalima, a izdvojili smo dio njih s portala SportSport.ba.

"Sinonim za riječ sporno je FK Borac"

"U 23 godine otkad se igra zajednička liga, ova sezona je najveća sramota, a bilo je sezona bez TV prijenosa, bilo je sezona kad gosti ne bi dvije pobjede uzeli, ali ovo što je Borac ove godine napravio obesmislilo je nogomet. Kome trenirati, kome pripremati taktiku, kad te ovako pokrade kao danas Igmana? Borcu dva gola poklonjena, Igmanu jedan gol poništen. To je tri razlike, to Machester City ne može nadoknaditi. Ovakvo suđenje da je imao, recimo GOŠK ili Posušje, hladno bi uzeli prvenstvo. Imaš jedno kolo protiv Širokog penal u 1. minuti, iduće kolo protiv Goška crveni u 3. minuti, danas te za 3 gola pokrade… Iskreno, žao mi je ovih sudaca na sto se spuštaju, ne morate to raditi, imate normalna zanimanja, zaradit ćete za kruh, igrači Borca se jadni nadaju da će negdje i otići jer ih mora biti stid ovdje igrati, i ovakve “pobjede” slaviti. Ne znam treba li nam ova liga uopće?"

"Davno smo pjevali... Ovu ligu nitko ne gleda zato što je cijela prodana"

"Tužno i žalosno. Ni penal nije bio. Gol Ramića poništen. Čitavu sezonu kad im ne ide suci ih guraju... Bruka Saveza i države... Svakog pravog navijača Borca treba biti stid ove titule"

"Bilo je i prije pljački, ali nikad nije bilo da se ovako kroz cijelu sezonu gura Borac, sve da bude prvak. Meni su vrhunac bezeobzrazluka izjave jednog ‘Gospodina Marinovića‘ koji poslije utakmice pokušava pričati o nogometu.Vidiš na njemu sram, ali valjda i sam u službi krađe čovjek priča poslije utakmice o taktici... E moj Marinoviću, jadan si ti trener", kaže jedan od komentatora koji direktno proziva trenera Borca.

Istovremeno, s većina naslovnica u BiH dobija se potpuno drugačija slika. Ona o ‘treneru Borca koji je ispisao povijest tamošnjeg nogometa‘.

Naime, Marinović je postao prvi trener koji je uspio osvojiti titulu prvaka BiH s tri različita kluba. Prvom se titulom okitio 2016. godine kada je bio trener Zrinjskog, četiri godine kasnije isto je napravio sa Sarajevom, a sada s Borcem.

"Ispostavilo se da je ovo bila najteža utakmica ove polusezone. Već su nas svi vidjeli da smo osvojili titulu, što sigurno nije bilo tako... To ste vidjeli danas, znali smo da imamo dobrog protivnika ispred sebe. Ali, evo, uspjeli smo opet okrenuti rezultat i doći do pobjede što nam je omogućilo da ostvarimo cilj. Izuzetno sam sretan, ispunjen...", rekao je Marinović.

Linker
13. lipanj 2024 18:51