Lionel Messi

 Nick Potts/pa Images/profimedia
PREDSJEDNIK OTKRIO PLANOVE

Messi će ponovno obući dres Barcelone? ‘Otvoreni smo za sve što on želi. Poštujemo ga i obožavamo‘

‘On je najbolji igrač u povijesti, zaslužuje da mu se naklonimo u Barceloni‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. prosinac 2023. 14:37

Barcelona namjerava prirediti oproštajnu utakmicu za svoju legendu Lionela Messija, no još nije poznato kad bi se ista mogla odigrati.

O tome je predsjednik katalonskog velikana Joan Laporta govorio u intervjuu za EFE, u kojem se dotaknuo i propalog pokušaja povratka Messija prošlog ljeta.

Podsjetio je Laporta da je Barcelona napravila sve što je bilo u njenoj moći kako bi Messija vratila u Kataloniju, no on je bio suzdržan zbog Barcine financijske situacije te je radije odabrao odlazak u Inter Miami.

- Na kraju se povratak nije dogodio, jer je ono što nam je rekao bilo potpuno logično; zbog pritiska pod kojim je bio u PSG-u radije je otišao u Miami jer mu je to donijelo stabilnost. Njegovu odluku poštujemo – rekao je Laporta.

Odbacio je i mogućnost Messijeva dolaska na posudbu.

- Ima svakakvih vijesti, ali vjerujem da to ni FIFA ne dozvoljava...

Iako više neće zaigrati za Barcelonu u natjecateljskoj utakmici, klub želi održati dobar odnos sa svojom legendom. U tom smislu u planu je i oproštajna utakmica čiji će datum biti prilagođen Messiju i njegovoj obitelji.

- Otvoreni smo za sve što on želi. Messi je najbolji igrač u povijesti, poštujemo ga i obožavamo, i zaslužuje da mu se naklonimo u Barceloni. Ne znam hoće li se to dogoditi kad se vratimo na Spotify Camp Nou krajem 2024. ili kad stadion bude u potpunosti dovršen u srpnju 2026. godine – objasnio je Laporta.

Očekuje se da će obnovljeni Camp Nou nakon otvorenja primati 70.000 gledatelja, dok će po završetku obnove kapacitet porasti na 105.000 sjedećih mjesta.

Linker
03. svibanj 2024 10:58