LLUIS GENE Afp
PIŠU ENGLEZI

Messi dobio najluđu ponudu u karijeri!? Pala najava o transferu stoljeća, a onda je stigao hladan tuš

Ako ovo prihvati, Messi će samo učvrstiti svoju poziciju najplaćenijeg nogometaša svijeta.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. veljača 2021. 21:49

Možda je trebao otići na kraju prošle sezone, onda kada je i pukla prva priča o tome da bi mogao napustiti Barcelonu. Ali, ako i nije otišao tada, Leo Messi bi teško mogao odoljeti ponudi koju je, prema nekim medijima dobio, ali se ipak, navodno, nije dogodila. Radilo se o pola milijarde eura! Ipak, barem zasad, od toga nema ništa.

Kako pak, pola milijarde eura? Naravno, nije u pitanju odšteta, budući da će Messi kao slobodan igrač od 30. lipnja ove godine moći izabrati u kojem će klubu nastaviti svoju bogatu karijeru. Radi se tu o plaći koju bi za pet godina provedenih u Manchester Cityju dobio sjajni Argentinac.

Dakle, točno 496 milijuna eura u bruto-iznosu spremio je City za Messija. Da vam pomognemo, godišnja bruto plaća Messiju u Cityju bila bi 99.2 milijuna eura, a mjesečno to iznosi gotovo 8.3 miljuna.

Ipak, nedugo nakon objava o tome da se sve skupa dogodilo, Manchester City je to demantirao. Glasnogovornik kluba je, kako piše Daily Mail, opovrgnuo navode da traju bilo kakvi pregovori. Dodali su s Etihada i to da prema Barceloni nisu slali nikakve službene ponude, bilo ljetos ili sada.

Messi će, bila ova ponuda odaslana ili ne, narednog ljeta opet biti pod lupom javnosti jer će konačno morati odlučiti želi li otići iz kluba u kojem je proveo preko dvadeset godina ili će ipak ostati u Barceloni.

Linker
10. svibanj 2024 17:29