CARMEN MANDATO Getty Images Via Afp
DOGAĐANJA U MLS-U

Messi i Alba zabrinuli navijače, Biuk zaigrao u derbiju Zapada, nastupila još trojica hrvatskih nogometaša

Napadač Intera teren je napustio u 37. minuti, a za sada nije poznato o kakvoj se ozljedi radi
Piše: HinaObjavljeno: 21. rujan 2023. 07:14

Na programu sjevernoameričke Major League Soccer (MLS) sinoć je bilo čak 14 utakmica u kojima su nastupila i četvorica hrvatskih nogometaša, Kristijan Kahlina, Stipe Biuk, Dario Župarić i Damir Kreilach.

Do kraja regularnog dijela sezone ostalo je još četiri, pet kola i svaki je bod važan u borbi za plasman u doigravanje.

Kahlina je branio za Charlotte u susretu protiv Philadelphia Uniona koji je završio 2-2.

Domaćin je poveo 2-0 golovima Justina Merama (55) i Karola Swiderskog (61), no Union je u uspio izjednačiti, a strijelci su bili Quinn Sullivan (70) i Daniel Gazdag (90+7-11m).

Ovim rezultatom Philadelphia je šestu godinu zaredom izborila mjesto u doigravanju, dok Charlotte još uvijek "visi", trenutačno ima tri boda manje od devetog mjesta, posljednje pozicije koja vodi u doigravanju Istočne konferencije.

U derbiju "Zapada" Los Angeles je na gostovanju kod St. Louis Cityja odigrao 0-0, a Stipe Biuk je za LA igrao od 89. minute.

St Louis vodi u Zapadnoj konferenciji sa 50 bodova, dok je Los Angeles treći sa 44 boda.

Real Salt Lake je kod kuće izgubio od Dallasa sa 1-3, a za poraženi sastav je cijeli susret odigrao Damir Kreilach.

Domaćin je poveo u 43. minuti golom Cristiana Aranga (43), no gosti su u nastavku okrenuli rezultat, a strijelci su bili Paul Arriola (56) i Jesus Ferreira (62-11m, 71). Dallas se ovom pobjedom probio na deveto mjesto Zapada, posljednje koje vodi u doigravanje, dok je Real Salt Lake šesti.

Portland Timbers je kod kuće pobijedio San Jose Earthquakes sa 2-1 osvojivši važne bodove u borbi za play-off. Christian Pardes (45+3) i Evander (58) su bili strijelci za pobjednički sastav, dok je za goste zabio Matthew Hoppe (60).

Dario Župarić je odigrao cijeli susret za Portland koji se trenutačno nalazi na osmom mjestu Zapadne konferencije, a devet klubova ide dalje.

Najveća zvijezda MLS-a, Argentinac Lionel Messi ozlijedio se u prvom poluvremenu utakmice između njegovog Inter Miamija i Toronta. Napadač Intera teren je napustio u 37. minuti, a za sada nije poznato o kakvoj se ozljedi radi.

image
JOE RAEDLE Getty Images Via Afp

Dvije minute ranije zbog ozljede je teren napustio i njegov suigrač Jordi Alba.

Inter je na koncu pobijedio sa 4-0, a strijelci su bili Facundo Farias (45+3), Robert Taylor (54, 87) i Benjamin Cremaschi (73). Inter je trenutačno na 13. mjestu Istoka sa 31 bodom, pet manje od doigravanja.

Linker
24. travanj 2024 14:57