NEUVLJERLJIVI GAUČOSI

Messi i društvo teško do pobjede protiv Jamajke: 'Ovo se ne smije ponoviti'

Branitelji naslova Urugvajci završili su prvu fazu natjecanja s četiri boda, ali prolaze dalje kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane momčadi
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 21. lipanj 2015. 11:14

Argentina je minimalnom pobjedom protiv Jamajke (1-0) osvojila prvo mjesto skupine B na Copa Americi i plasman u četvrtfinale. Gonzalo Higuain postigao je jedini pogodak na utakmici u 11. minuti, a Leo Messi upisao je stoti nastup za reprezentaciju.

Unatoč ogromnoj razlici u kvaliteti, Gaučosi su uspjeli tek jednom poentirati protiv reprezentacije koja na cijelom natjecanju nije uspjela postići pogodak i završava ga bez osvojenog boda. U četvrtfinalu će igrati protiv druge najbolje trećeplasirane momčadi na Copi.

- Uspjeli smo zabiti rani pogodak, što smo i tražili. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme i trebali smo postići još golova, ali drugi dio je jednostavno bio prespor. Ne smijemo ovako igrati u četvrfinalu, ovakvih utakmica ne smije biti - rekao je Messi nakon utakmice.

Gaučosi predvode skupinu s dva boda više od Paragvaja, koji je u prvoj utakmici remizirao s Urugvajem (1-1). Branitelji naslova Urugvajci završili su prvu fazu natjecanja s četiri boda, ali prolaze dalje kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane momčadi.

- Drugo poluvrijeme je stvarno bilo dosadno. Kontrolirali smo igru, ali to nam ne znači mnogo s obzirom da nismo uspjeli zaprijetiti. Bit ćemo u ozbiljnim problemima ako ćemo ovako igrati u ostalim utakmicama - kazao je izborbik Gerardo Martino.

Linker
22. rujan 2024 10:49