Lionel Messi po sedmi je put osvojio Zlatnu loptu

 FRANCK FIFE Afp
PRVA REAKCIJA

Messi je potvrdio ono što su znali - svi! Leo oduševio izjavom o Lewandowskom i jasnom porukom organizatorima

Zahvalio se svim suigračima pa poslao poruku Poljaku kojem je nagrada opet izmakla
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2021. 22:52

Lionel Messi je po sedmi puta u svojoj karijer osvojio Zlatnu loptu. Drugo mjesto je pripalo najboljem napadaču na svijetu Robertu Lewandowskom, dok je treći bio Jorginho. Argentinac je tako samo potvrdio svoj rekord po broju nagrada za najboljeg na svijetu.

Iza njega je Cristiano Ronaldo koji je ovu prestižnu nagradu osvajao pet puta, a ove je godine završio na šestom mjestu. Messi je novu nagradu dobio nakon što je kao kapetan s Argentinom osvojio Copa Americu što mu je prvi veliki trofej s reprezentacijom i prvi naslov Argentine još od 1993. godine.

Lionel Messi je nagradu uzeo pred nosom Lewandowskom kojem je prošle sezone nagrada izmakla jer se zbog koronavirusa nije dodjeljivala.

"Velika je čast boriti se s Lewandowskim. Mislim da si bio pobjednik prošle godine i da ti je France Football trebao dati nagradu", rekao je Messi kojem je nagradu uručio bivši suigrač i veliki prijatelj Luis Suarez:

"Nevjerojatan je osjećaj biti opet ovdje. Prije dvije godine sam mislio da mi je to zadnja nagrada, a evo me opet ovdje. Jako sam sretan, jako uzbuđen i spreman se boriti za nove izazove. Ne znam koliko mi je još ostalo od karijere, ali nadam se da ću moći još dugo. Želim zahvaliti suigračima u Barceloni i PSG-u, a posebno onima u reprezentaciji."

Messi je i dodao kako je najveći dio ove nagrade upravo uspjeh s Argentinom na Copa Americi.

"Osvojio sam ovu nagradu. Imao sam osjećaj da mi nešto nedostaje ove sezone i evo uspio sam to postići. Velik dio ovog trofeja je zbog toga što smo postigli na Copa Americi i zato hvala svim suigračima. Ovo je i vaš trofej. Ovdje su mi i žena, djeca, otac i majka", rekao je oduševljeni Messi.

Linker
20. travanj 2024 07:17