PAU BARRENA Afp
NAKON SUZA - OSMIJEH

Messi nakon oproštaja sjeo u privatni avion i odletio u Pariz, već u ponedjeljak potpisuje za PSG!?

Momčad koja ima napad Messi, Mbappe, Neymar više nema alibija. Mora osvojiti Ligu prvaka!
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 08. kolovoz 2021. 14:33

Slomio se. I to nekoliko puta. Jecaji i suze razlijegali su se svečanom dvoranom, koja je dvaput ustala da ga pozdravi. Posljednji put. Taj "zbogom", do jučer nezamisliv, u nedjelju je točno u podne postao konačan. Da, Leo Messi definitivno napušta Barcelonu. Čudno je i zamisliti, a kamoli izgovoriti ili napisati.

U društvu supruge i djece, počašćen "svečanom gardom" sada svojih bivših suigrača, u društvu cijele klupske zajednice izašao je na pozornicu, održao silno emotivnu konferenciju, fotografirao se pokraj svojih 35 klupskih trofeja i napustio Camp Nou. Dom koji više nije njegov.

- Ne znam kamo ću otići. Otkad je u javnost izašlo priopćenje, zvalo me mnogo ljudi, mnogo se klubova interesira, ali u pregovorima sam i nisam još ništa odlučio - poručio je malo prije toga.

Izvori iz Argentine, međutim, pojačani vrlo sugestivnim i konačnim navodima uglednog L'Equipea, sugeriraju drugačije. Prema tim navodima, naime, Leo Messi je već danas nakon odlaska s otužnog Camp Noua sjeo u privatni zrakoplov i zaputio se prema Parizu.

image
Gospođa Messi, Antonela Roccuzzo, na oprpštajnoj pressici svog supruga u Barceloni
PAU BARRENA Afp

"Prema našim saznanjima, Leo će tijekom nedjelje doći u glavni grad Francuske, a već kasno navečer ili rano ujutro bit će podvrgnut liječničkim testovima, nakon kojih bi i službeno trebao postati igrač PSG-a", objavio je L'Equipe.

"Ostali su detalji, no načelni je dogovor postignut te bi Messi najmanje sljedeće dvije godine trebao biti pod ugovorom pariškog kluba. Stvari su se razvijale brzo: nakon što je buknula vijest da Barcelona ne može registrirati Messija, klupski su dužnosnici odmah kontaktirali njegova oca, a sljedeći je dan trener PSG-a Mauricio Pochettino sam nazvao svojeg 34-godišnjeg sunarodnjaka i predočio mu projekt u kojem PSG želi dovesti na krov Europe", zaključuje francuski medij, smatrajući stvar gotovom.

Jasno, ostaje vidjeti postoji li mogućnost velikog preokreta, no nakon nekolicine objava vječno dobro obaviještenih kroničara transfera, a potom i objave teksta u listu koji ne traga za pukim senzacijama, nego za provjerenim informacijama, sve je izglednije da bi već početkom ovoga tjedna suze, barem nakratko ili nasilu, trebao zamijeniti smijeh.

Jer, Messi će dobiti platformu na kojoj će i dalje moći ganjati najveće trofeje, čak trenutačno i snažniju od one koje ostavlja iza sebe. Jer, pad Barcelone, kako igrački tako i financijski, koji su išli ruku pod ruku, ionako traje već neko vrijeme. A ponuđeni "projekt", zapravo, ima već pregršt imena poput Neymara, Mbappéa, Di Marije, Wijnalduma, Hakimija, Ramosa, Donnarumme, Verrattija i ostatka zvjezdane prašine koju je PSG aktivno i godinama sakupljao kako bi od njih stvorio momčad vrijednu velikog praska.

Messi stiže kao šlag na tortu. Uostalom, momčad u sastavu Donnarumma - Hakimi, Kimpembe (Ramos), Marquinhos, Bernat - Wijnaldum, Paredes, Verratti - Messi, Mbappé, Neymar doista više nema alibija. Pohod na Ligu prvaka jedina je logična ambicija. Ako je dvojbe i bilo, ona s Messijem u potpunosti nestaje.

Linker
19. travanj 2024 00:21