FRANCK FIFE Afp
POTPUNO NESPREMNI

Messi šokirao cijeli svijet, a nije ni svjestan gdje dolazi: ‘Jeste li vidjeli gdje igramo? Nemamo ni ulaz‘

Vratar momčadi otkrio je da stanje u Miamiju i nije baš najsretnije
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. lipanj 2023. 07:20

Trilema Lionela Messija je gotova, barem tako tvrde vodeći svjetski mediji, uključujući poprilično pouzdanog Fabrizija Romana. Između Barcelone, Al Hilala i Inter Miamia, Argentinac je odabrao Amerikance i šokirao cijeli nogometni svijet. Katalonci su bili prvi izbor, no financijske poteškoće stale su na put priči koju su mnogi priželjkivali.

Čim se saznalo da je Messi novi igrač momčadi MLS-a . novinari ESPN-a krenuli su u akciju i pred stadionom Inter Miamia zaustavili vratara momčadi Nicka Marsmana. Nizozemac je u odličnom raspoloženju raspravljao o dolasku svjetskog prvaka, ali i ukazao na manjkavosti koje se, kaže, Messiju neće svidjeti.

image
FRANCK FIFE Afp

- Osobno, mislim da ovaj klub nije spreman za dolazak Lionela Messija. Pogledajte gdje igramo. Imamo privremeni stadion, ljudi doslovno mogu samo ušetati na teren, nema ni ulaz. Također, stadion nema sigurnosne službenike. Nadam se da će Messi doći, ali stvarno mislim da nismo spremni na to - kroz smijeh je govorio Marsman.

Utakmice Inter Miamija trenutno se igraju u Lockhartu u Fort Lauderdaleu. To je dom stalnog trening kompleksa momčadi i privremenog stadiona s 18 tisuća sjedala, a plan je preseliti u Miami Freedom Park, koji još nije dovršen. Bit će to moderan kompleks u koji je konzorcij na čelu s Davidom Beckhamom uložio milijardu dolara.

Prošle godine grad Miami dao je konačno odobrenje za izgradnju stadiona u blizini Međunarodne zračne luke Miami, a odluka je slijedila nakon dugotrajnog procesa razmatranja lokacija. Prema trenutnim planovima, stadion bi se trebao otvoriti 2025. godine.

Linker
27. travanj 2024 19:43