BARCELONA - ATLETICO 1-0

Messi tek u završnici slomio otpor prvaka, Ivan Rakitić ponovno među najboljima

- Nemam namjeru napustiti Atletico - poručio je Simeone, ali i povukao ‘ručnu’ - Sve dok klub napreduje, sve dok smo konkurentni Realu i Barceloni
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. siječanj 2015. 12:57

Barcelona ima minimalnu ali vrlo vrijednu prednost nakon prve utakmice četvrtfinala Kupa kralja. Lionel Messi zabio je pobjednički gol (1:0) u 85. minuti i osigurao Kataloncima ulogu favorita prije uzvrata.

Ivan Rakitić odigrao je vrlo dobru utakmicu, bio je među glavnim igračima Barcelone. U prvom poluvremenu jedine šanse dogodile su se nakon njegovih dodavanja, izvrsno je pronašao Messija, kasnije i Suareza, no njihovi udarcu nisu bili precizni. U posebno dobroj poziciji našao se Suarez, Rakitić mu je krasno dodao na šest metara od vrata, on se okrenu o pucao preko gola. U nastavku igrači Azulgrane više su gledali kako izboriti prekršaj ili kazneni udarac, njihova terenska dominacija nije donosila prave šanse.

U 77. minuti Xavi je zamijenio Rakitića, Luis Enrique htio je pošto-poto pobjedu, ali je vjerojatno ne bi dohvatio da Sergio Busquets nije iznudio jedanaesterac. Nakon slobodnog udarca za domaćina lopta je došla do veznjaka Barcelone koji je osjetio udarac Juanfrana po desnoj nosi i bacio se. Nije pao od siline starta, no kontakt je postojao i vješto je to iskoristio. Kazneni udarac je isforsiran. Messi je pucao po sredini vrata, Jan Oblak odbio rukom, međutim Messi je prvi dotrčao i lako ubacio loptu u mrežu.

Atletico je igrao ofenzivnije nego nedavno u prvenstvu, ali glavna korist bila je što nisu dopuštali suparniku da lako dolazi pred njihova vrata. U napadu su dugo bilo jalovi, udarac Kokea iz daljine i Griezmanna glavom preko gola najopasnije su situacije pred Ter Stegenom. Crveno-bijeli su još jednom demonstrirali čvrstinu svog bloka, od kamena sazdanu defenzivu koju je nedavno Carlo Ancelotti definirao najboljom obranom u Europi. Za razliku od ligaškog sraza kad je Messi valjao obranu Atletica a Barca redala šanse, gosti su mnogo toga naučili, postavili su se pametnije i ekipa Luisa Enriquea ostala je blokirana. S tek povremenim bljeskovima. Diego Simeone krenuo je s Fernandom Torresom, da bi ga zamijenio već u poluvremenu i uveo Marija Mandžukića. Logično je da igra hrvatski reprezentativac, iako ništa konkretno nije uradio, kao niti Torres, kao niti kompletna ofenziva Atletica.

BARCELONA - ATLETICO 1-0 (Messi 85)

BARCELONA Stadion Camp Nou. Gledatelja 62.225. Sudac: Gonzalez Gonzalez.

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Rakitić (od 77. Xavi), Busquets, Iniesta (od 88. Bartra) - Messi, Suarez, Neymar. TRENER: Luis Enrique.

ATLETICO (4-2-3-1): Oblak - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira - Gabi (od 88. Jimenez), Suarez - Arda, Griezmann (od 66. Raul Garcia), Koke - Torres (od 46. Mandžukić). TRENER: Diego Simeone.

REZULTATI

Barcelona - Atl. Madrid 1:0 (Messi 85')

Malaga - Ath. Bilbao 0:0

Villarreal - Getafe 1:0 (Bruno 85')

BARCELONA - ATLETICO 1-0 (Messi 85)

KRAJ UTAKMICE

GOOOL 85. minuta - Najstrožu kaznu izveo je Messi, a Oblak je obranio njegov udarac, no Argentinac natrčava na odbijenu loptu i posprema je u mrežu

83. minuta - Messi je izveo slobodan udarac koji je završio u živom zidu, a nakon odbijene lopte Juanfran ruši Busquetsa, a sudac pokazuje na bijelu točku.

77. minuta - Xavi ulazi umjesto Rakitića. Hrvatski veznjak zaslužio je pljesak Nou Campa jer je bio jedan od najboljih igrača Barcelone večeras

75. minuta - Konačno je Barcelona zapucala na gol. Udarac Inieste obranio je Oblak

73. minuta - Vjerojatno najdosadnija utakmica Barcelone i Atletica posljednjih godina. Na terenu se ne događa apsolutno ništa

58. minuta - Bez pravih prilika u nastavku. Lopta je većinom u nogama igrača Barcelone, no prijetnji za Oblaka nema

46. minuta - Očito nezadovoljan igrom Torresa Simeone je uveo Marija Mandžukića

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

35. minuta - Najveća prilika na utakmici. Rakitić je majstorski proigrao Suareza koji sa pet metara puca preko gola

33. minuta - Centaršuta Siqueire Griezmann šalje glavom preko gola

27. minuta - Udarac Arde Turana sa 20-tak metara brani Nijemac na vratima Barcelone

23. minuta - Atletico se othrvao početnim nasrtaijma Barcelone i sve ozbiljnije prijeti Ter Stegenu

12. minuta - Rakitić je u šesnaestercu pronašao Messija, ali Argentinac puca preko gola

8. minuta - Traje ofenziva Barcelone. Momčad iz Madrida se uglavnom brani na početku utakmice

4. minuta - Sjajan udarac Neymara brani Oblak

Utakmica je počela

Mario Mandžukić neće započeti utakmicu četvrfinala Kupa krlja na Cam Nou. Simeone se odlučio za napadački dvojac Torres - Griezmann. Hrvatski napadač čekati će priliku na klupi dok će Rakitić od prve minute zaigrati za Barcelonu.

BARCELONA: Ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano, Alba, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar

ATLETICO: Oblak, Juanfran, Godín, Miranda, Siqueira, Mario, Gabi, Koke, Arda, Griezmann, Torres.

Linker
22. rujan 2024 09:36