CARL DE SOUZA/AFP/PROFIMEDIA
EMOTIVNA SITUACIJA

Messija podsjetili na poseban trenutak: ‘Ovo je nešto najljepše što mi se dogodilo u sportskoj karijeri‘

Na toj je utakmici slavni Argentinac odigrao na svojoj razini, na koncu i postigao treći gol
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. studeni 2022. 08:54

U karijeri je osvojio rekordnih 7 Zlatnih lopti ili nagrada za najboljeg nogometaša na svijetu. U osobnoj kolekciji ima rekordnih 6 Zlatnih kopački, trofeja namijenjenih najboljem strijelcu na Starom kontinentu. Samo s Barcelonom u kojoj je proveo najveći dio karijere, ima 35 trofeja. Rekorder je u broju golova u La Ligi (474) kao i cijelom nizu rekorda na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Veliki Diego Armando Maradona ga je jednom proglasio svojim nasljednikom. Sve to i još puno više je Lionel Messi. I sad, odrediti najveći, najveličanstveniji trenutak karijere, čini se podosta teškim poslom. No, sam Messi je izgleda otkrio taj "detalj".

Na Netflixu se već pojavio dokumentarac o argentinskom osvajanju Copa Americe. Kad su autori Leu Messiju prikazali kadrove, poglavito onaj kada po okončanju utakmice u Buenos Airesu, u ožujku ove godine, ali s kvalifikacija za SP, kada je Argentina svladala Venezuelu 3:0, trenutke kada hoda travnjakom kultnog stadiona La Bombonere, Leo je promrsio...

- Ne znam....

Nakon trenutka emotivne šutnje, pridodao je.

- Mislim da je to nešto najljepše što mi se dogodilo u sportskoj karijeri.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Na toj je utakmici Messi odigrao na svojoj razini, na koncu i postigao treći gol, u 82. minuti. Pablo Aimar, člana stručnog stožera argentinske reprezentacije, ispričao je tada što je rekao Messiju nakon pobjede nad Venezuelom.

- Posljednji dan na terenu kod Boce - rekao je Aimar misleći na Bocu Juniors kojoj je La Bombonera domaći stadion. A zatim mu pridodao.

- Jednom je Jordan rekao da je igrao misleći na one koji će ga tek tada vidjeti, mislim da si ti to učinio danas.

Mi bi pridodali, a tko zna što sprema za učiniti u Kataru jer 35-godišnji Messi itekako je svjestan da mu je predstojeće Svjetsko prvenstvo posljednje u igračkoj karijeri. Ujedno, treba li napominjati da mu je to jedino natjecanje koje još nije osvojio.

Linker
26. travanj 2024 02:40