PAU BARRENA Afp
UBRZO PALA ISPRIKA

Messijev brat žestoko opleo po Barci: ‘Oni su izdajice! Ako se ikad vratimo, njega ćemo prvog počistiti‘

Nakon što je napao Barcu, Matiasa je navodno nazvao Leo i natjerao ga da se ispriča
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. veljača 2023. 07:56

Matias Messi - brat argentinskog velikana Lionela - gostovao je na Labajada10, kanalu sve popularnije internetske platforme Twitch. Matias je govorio o Messijevom odlaska iz Barcelone, a komentirao je i tezu povratka legendarne 10-ke na Camp Nou. Pritom je u liku predsjednika Barce Joanu Laporti pronašao glavnog krivca za završetak Messijeve epizode u Kataloniji.

- Ne vraćamo se u Barcelonu, a čak i ako se vratimo, napravit ćemo pošteno čišćenje. Među prvima treba izbaciti Joana Laportu - započeo je Matias svoj osvrt na situaciju iz ljeta 2021., kada je Messi napustio klub nakon što je Barca kazala da nema sredstava kojima bi osigurala novi potpis ponajboljeg igrača svijeta.

Matias je tijekom razgovora gledao video na kojem Laporta govori o eventualnom Messijevom povratku, no samo se nasmijao na viđeno, a onda je dio krivice svalio i na navijače.

- Ljudi u Barceloni nisu podržavali mog brata. Trebali su izaći na prosvjed ili nešto slično, tražiti da Laporta ode, a Messi ostane. Katalonci su izdajice, moja majka jednom je rekla Lionelu da će završiti kao Ronaldinho - poručio je Matias.

Matias tu nije stao s ocjenom cjelokupne situacije, a u nastavku svog govora izrekao je i nekoliko prilično kontroverznih, točnije potpuno netočnih tvrdnji.

- Barcelona je postala poznata zahvaljujući Lionelu, prije njega nitko nije znao za klub. Tko god je imao priliku otići u Barcin muzej, vidjet će da je taj muzej Leo Messi.

E sad, Messijeva veličina ne može se osporiti. Znamo da se radi o jednom od najboljih igrača ikad viđenih, nedavno je postao i svjetski prvak s Argentinom. S Barcom je, između ostalog, osvojio 10 naslova La lige i četiri trofeja Lige prvaka, a o individualnim nagradama da i ne govorimo..

No, Barcina povijest nije počela s Lionelom Messijem, premda je tijekom njegove vladavine doživjela vrhunac. Većinu ligaških titula (16 od 26) katalonski velikan osvojio je prije Messijeve ere, a Cruyff, Kluivert, Koeman, Romario ili Ronaldo samo su jedni od mnogih imena koja su izgradila španjolskog giganta. Pripisati sve zasluge jednom igraču, pa čak i ako je to figura Messijeve veličine, možda je pomalo nezahvalno...

Dodajmo da je Marca također prenijela ovu vijest i navela da se "okruženje Lionela Messija distancira od ovih izjava, odnosno da je to individualno mišljenje koje se ne mora podudarati s mišljenjem nogometaša ili drugih članova njegove obitelji".

Nešto kasnije Matias je na Instagramu objavio i svoju ispriku, a Španjolci pišu kako ga je nakon istpua odmah nazvao brat Leo i upozorio da to ne radi te je tako i došlo do isprike

- Želim se opravdati za ono što sam rekao na društvenim mrežama, samo sam se šalio sa svojim sinom i prijateljima. Kako ću to misliti o tako velikom klubu kao što je Barcelona? Koji je dao toliko i mojoj obitelji i Leu? Nama je Katalonija naš drugi dom i to je javno poznato. Jako mi je žao i ispričavam se svima, posebno navijačima Barcelone, napisao je posramljeni Matias.

Linker
03. svibanj 2024 06:39