DOUGLAS MAGNO Afp
SAM NA VRHU

Messiju će nakon ovoga teško parirati i Ronaldo i Mbappe! Cijela nacija sanja isto nakon skoro 30 godina

Messija mnogi vide kao glavnog kandidata za Zlatnu loptu, koja se prošle godine nije dodjeljivala
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. srpanj 2021. 13:46

I dok Barcelona nastoji racionalizirati igrački kadar kako bi mogla zadržati svog kapetana i najbolje igrača, Lionel Messi briljira na drugom dijelu svijeta. Dosad je na Copa Americi postigao četiri pogotka i upisao još četiri asistencije, te je po učinku uvjerljivo vodeći pojedinac južnoameričkog nogometnog prvenstva.


Argentinci se nadaju da je ovo njihova godina i da će ih Messi odvesti do titule koju nisu osvojili od 1993. godine.


A Messi u cijeloj 2021. godini igra na visokoj razini, nakon što je uvod u aktualnu sezonu obilježila njegova želja za odlaskom iz Barcelone. Situacija se u međuvremenu malo primirila, ali novi ugovor još nije potpisan te je sjajni Argentinac u ovom trenutku slobodan igrač nakon isteka ugovora.

image
NELSON ALMEIDA Afp


Messi je za Barcelonu i Argentinu ove godine postigao 33 pogotka i dodao 13 asistencija u 36 nastupa. U klupskom dresu zabio je 28 golova uz devet asistencija, u nacionalnom je isporučio pet pogodaka i četiri asistencije. Bio je i prvi strijelac La Lige s 30 pogodaka, od kojih je čak 23 postigao u 2021. godini.


Messija mnogi vide kao glavnog kandidata za Zlatnu loptu, prestižnu individualnu nagradu koja se prošle godine nije dodjeljivala. Iako je ove sezone osvojio samo španjolski Kup, ako ode do kraja s Argentinom i Brazilu podigne trofej, teško će mu bilo tko moći parirati, a pogotovo ne Cristiano Ronaldo i Kylian Mbappe koji nisu uspjeli ostvariti veliki rezultat sa svojim reprezentacijama.

Linker
26. travanj 2024 09:38