ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
NA UDARU MAFIJE

Messiju nakon užasa stigle nove poruke iz Argentine: ‘Ovo je strašno, neka dobro razmisli o svemu‘

Najbolji igrač na svijetu će se nakon svega teško vratiti u rodni Rosario
Piše: SNObjavljeno: 03. ožujak 2023. 21:11

Kriminalci u Rosariju su ispalili 14 metaka na supermarket kojeg drž roditelji Antonele Rocuzzo, supruge Lionela Messija. Još uvijek nepoznate osobe su tom prilikom ostavile i poruku za najboljeg nogometaša svijeta.

- Messi, čekamo te. Javkin (gradonačelnik Rosarija) je također diler droge i neće ti pomoći - poručili su napadači Argentincu.

Antonelili roditelji Jose i Patricia su potreseni ovim događajima. Riječ je o ‘običnim‘ ljudima koji svojim radom žele zaraditi za vlastiti život i ne žele ovistiti o svojoj bogatoj kćeri. Messi je ranije sanjao da će zaigrati u Argentini, no sada se ti čini gotovo nemogućim, kao ni njegov povratak kući van nogometa.

Golman Defensa y Justicia, Ezequiel Unsain, je karijeru počeo u Messijevom matičnom klubu Newwel‘s Old Boysa za koje i navija.

- Svi mi koji smo fanovi ovog kluba smo uzbuđeni da jednog dana Messija vidimo u dresu Newells‘sa, ali da sam njegov prijatelj rekao bih mu da ne dolazi. Jako sam razočaran jer je ono što najviše želim to da ga vidim u argentinskom nogometu, ali to je jako komplicirano i teško - rekao je Unsain pa dodao:

- Zamislite koliko je to strašno. Ne može biti tako da ljudi ne mogu živjeti u miru. Volio bih popričati s Messijem i reći mu da dobro razmisli o svemu. Nakon ovoga je skoro nemoguće donijeti odluku o povratku u Rosario. Možda bi njegov dolazak u Argentinu i popravio neke stvari, ali bilo bi sebično prisiliti ga da dođe samo zato što ga želimo vidjeti kako igra ovdje.

Na klupi Newell‘s Old Boysa sada sjedi legendarni Gabriel Heinze koji je svjestan da vjerojatno neće dobiti priliku trenirati Messija.

- Upravo sam saznao što je bilo i mislim da je to ludost. Ovakve stvari tjeraju na razmišljanje, a igrače poput Messija tjeraju daleko od našeg kluba, našeg grada i zemlje - rekao je bivši igrač Manchester Uniteda, Real Madrida, Marseillea i Rome.

Messi je rođen u Rosariju i kao dijete je igrao za Newell‘s Old Boyse iz kojih je još kao dijete prešao u Barcelonu. Danas igra u PSG-u, a ovog ljeta će napuniti 36 godina pa su počele sve glasnije glasine kako bi kraj karijere mogao dočekati u matičnom klubu. Ipak, nakon ovoga će teško doći do takvog scenarija.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što se sve događa u Osijeku i zbog čega Rene Poms uopće nije trebao biti trener slavonskog prvoligaša? Koju je veliku grešku HNS napravio u tom slučaju? Smjena trenera u Osijeku bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. Pričali smo i o utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske, promjeni sustava igre Hajduka te najavili 24. kolo SuperSport HNL.

Linker
05. svibanj 2024 13:10