AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
SVI SU U ŠOKU

‘Michalis je otišao popiti kavu i pronađen je mrtav. Obitelj je shrvana, ne mogu opisati kroz što prolaze‘

‘Od 94 uhićene osobe njih 89 su Hrvati koji su policiji rekli da nemaju namjere stvarati nerede‘
Piše: SNObjavljeno: 09. kolovoz 2023. 10:05

Nakon jučerašnjih navijačkih nereda u kojima je jedna osoba poginula i osam ih je ozlijeđeno, policija je postavila blokade cesta posvuda u Grčkoj, a posebno na izlazima iz zemlje, kako bi uhitila sve koji su sudjelovali u navedenim krvavim incidentima.

Navijački obračun s tragičnim epilogom nastavlja puniti medijski prostor u Hrvatskoj i Grčkoj, a za grčki portal newsbomb.gr o svemu je progovorio gradonačelnik Elefsine Argyris Oikonomou, inače bliski prijatelj ožalošćene obitelji Katsouri.

image
RONALD GORSIC Cropix

- Otac ubijenog Michalisa je odlična osoba, marljiv član zajednice. Dobro poznajem obitelj. Poznavao sam i Michalisa. On je gradsko dijete, nikada nije stvarao probleme, bio je marljiv, odličnih radnih navika. U ovom valu navijačkog nasilja ništa nema veze s nogometom, ono vuče poveznice s fašizmom i nacizmom, rekao je gradonačelnik.

U objavljenom tekstu navodi se da su od 94 uhićene osobe njih 89 Hrvati. Prema prvim informacijama, Hrvati su policiji rekli da nisu imali namjeru stvarati incidente i da su u Grčku došli samo kako bi psihički bodrili svoju momčad. Kad im je istaknuto da neće moći ući na stadion jer postoji zabrana putovanja od strane UEFA-e, rekli su da to znaju i i da su samo htjeli gledati utakmicu iz kafića u blizini stadiona kako bi navijali za svoj tim.

image
AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia

- Ne znam gdje će biti sprovod, nisam još dobio nikakve informacije, ali najvjerojatnije će se održati sutra. Zasad nisam razgovarao s obitelji, samo s bliskim prijateljem i dobio sam informaciju da je majci ukazana liječnička pomoć. Roditelji su potpuno shrvani. Njihov Michalis je otišao popiti kavu i pronađen je mrtav. Nema riječi koje mogu opisati kroz što sada obitelj prolazi, dodao je.

Linker
14. svibanj 2024 19:56