LINDSEY PARNABY Afp
EUROPSKI KUPOVI

Middlesbrough napravio veliko iznenađenje i izbacio Tottenham, U. Berlin preko St. Paulija do polufinala

Nogometaši Union Berlina postali su prvi polufinalisti njemačkog DFB kupa
Piše: HinaObjavljeno: 01. ožujak 2022. 23:19

Engleski drugoligaš Middlesbrough napravio je iznenađenje izbacivši favorizirani Tottenham u osmini finala FA kupa, pobjedom od 1-0 u produžettku.

Dvoboj odigran na Riverside stadionu odlučio je 19-godišnji napadač Joshua Coburn iz mlade momčadi Middlesbrougha, koji je u 107. minuti uspio svladati Huga Llorisa.

Manchester City je otpor drugoligaša Peterborough Uniteda slomio tek u drugom poluvremenu, ali u razmaku od sedam minuta. Asistent je kod oba pogotka bio Phil Foden: u 60. minuti za Riyada Mahreza, a u 67. minuti za Jacka Grealisha.

image
OLI SCARFF Afp

Crystal Palace je na svom Selhurst Parku svladao Stoke City sa 2-1. Kouyate je u 53. minuti domaću momčad doveo u vodstvo, ali je već pet minuta poslije izjednačio Tymon. Za pobjedu Crystal Palacea i plasman u četvrfinale FA kupa strijelac je u 82. minuti bio Nizozemac Jairo Riedewald koji je u igru ušao samo četiri minute prije.

U srijedu su na rasporedu preostale utakmice osmine finala u kojima se sastaju: Luton - Chelsea, Southampton - West Ham, Liverpool - Norwich, Everton - Boreham Wood i Nottingham - Huddersfield.

Nice zaustavila Versailles

Nogometaši Nice prvi su finalisti Kupa Francuske, a do dvoboja za naslov došli su pobijedivši na svom stadionu četvrtoligaša Versailles sa 2-0.

Stijelci za Nicu bili su Gouiri (48) i Dolberg (73).

Nica će 8. svibnja na Stade de Franceu igrati svoje peto finale u Kupu Francuske koji su osvajali triput, a posljednji trijumf imali su 1997.

Za trofej će se boriti protiv pobjednika polufinalnog dvoboja koji je na rasporedu u srijedu (21.15), a u kojem je Nantes domaćin Monacu.

Union Berlin u polufinalu

Nogometaši Union Berlina postali su prvi polufinalisti njemačkog DFB kupa, nakon što su u utorak pobijedili na svom travnjaku St. Pauli sa 2-1.

Drugoligaš iz Hamburga poveo je u 21. minuti golom Kyereha. U 45. minuti je izjednačio Becker, a pobjedu Unionu donio je Voglsammer u 75. minuti.

Hrvatski branič Jakov Medić odigrao je cijelu utakmicu za St. Pauli.

Preostale tri četvrtfinalne utakmice na rasporedu su u srijedu, a sastaju se: Hannover - RB Leipzig, HSV - Karlsruher (18.30 sati) i Bochum - Freiburg (20.45).

Linker
03. svibanj 2024 22:43