Alessandro Sabattini/Getty Images
EPILOG RASTANKA

MILANOV RASKID SA ZVONIMIROM BOBANOM BI NA KRAJU MOGAO ZAVRŠITI I NA SUDU Odlaskom legende Vatrenih San Siro bi mogao napustiti još jedan velikan!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. ožujak 2020. 23:03

“AC Milan potvrđuje da je obavijestio Zvonimira Bobana o raskidu ugovora. Klub zahvaljuje Zvonimiru na svemu što je učinio za klub u posljednjih devet mjeseci i želimo mu sve najbolje u budućoj profesionalnoj karijeri. Klub će i dalje podržavati Stefana Piolija i njegovu momčad, te s optimizmom gleda na nastavak sezone” kaže se u priopćenju.

Elliot fond, američka grupacija, koja vrti 45 milijardi dolara, vlasnik je Milana godinu i pol dana. I umjesto očekivanih, za navijače pogotovo, velikih ulaganju u vraćanje sjaja nekadašnjem lideru svjetskog nogometa, američki biznismeni (obitelj Singer) radi sve suprotno.

Zapravo, radi onako kako je naviknuta u biznisu, gdje su kupovali posrnule tvrtke i biznise, a nakon što bi ih konsolidirali višestruko bi prodali. Elliot Fond, koji je delegirao kao operativnog lidera Ivana Gazidisa, ponaša se kao da je Milan tvrtka a ne nogometni klub. I taj kontrast ideje kako ga voditi doveo je, među ostalim, i do sukoba na relaciji Elliot i Gazidis - Zvonimir Boban i Paolo Maldini. Epilog je raspad sportske uprave, koju su činili, uz Rickya Massaru, spomenuta dva velikana Milanove povijesti.

VERONA, ITALY - SEPTEMBER 15:  Zvonimir Boban of AC Milan  looks on during the Serie A match between Hellas Verona and AC Milan at Stadio Marcantonio Bentegodi on September 15, 2019 in Verona, Italy.  (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)
Alessandro Sabattini/Getty Images

Veliki problem za Elliot Fond i Gazidisa predstavljao je nedavni Bobanov medijski istup, koji je javnost upoznao što se u stvari događa u klubu, pa su mnoge maske i nepoznanice (ot)pale. Vlasnik kluba želio je zato što prije zaključiti slučaj, ali je očito naišao na tvrd orah, jer Boban neće pristati na uvjete koje Gazidis i društvo daju za sporazumni raskid. Štoviše, stvar bi mogla završiti na sudu, jer su pregovori između odvjetnika dvije strane završili bez dogovora.

“Ili to radiš sa strašću, ili uopće ne radiš,” potpis uz fotografiju na treningu užario je društvene mreže, poglavito one kojima je pri srcu AC Milan. Zlatan Ibrahimović na instagram profilu, u vrlo znakovitom trenutku (raspad uprave), poslao je poruku prije svega Elliot fondu. Ibrahimović je očekivao da će Milan započeti i skoro završiti pregovore oko njegova nastavka karijere u idućoj sezoni. Ibra, kojeg su doveli Boban i Maldini, nije dobro primio niti taj rascjep u vodstvu kluba, a pogotovo ne činjenicu da Gazidis i drugi (stranci) operativci, koji iza kulisa pripremaju selekciju za novu sezonu (uz trenera Ralfa Rangnicka), nisu pokazali želju da s njime sada definiraju odnose.

Više nego dovoljno za taštog i beskompromisnog Ibrahimovića koji, čini se, ne bi iznenadio mnoge da svoju drugu eru u Milanu zaključi i prije kraja sezone. Što to znači za momčad, za imidž kluba, za ambiciju da se osigura Europa, ne treba ni govoriti...

Linker
05. svibanj 2024 01:39