Arhiva SN
NJEGOVA ISTINA

MILICAJAC KOJEG JE UDARIO ZVONE BOBAN 'Mogao sam ubiti Bobana, evo tko ga je spasio. A Boysi su imali naredbu likvidirati jednog igrača Zvezde!'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 10. svibanj 2020. 20:50

Prošlo je točno 30 godina minus tri dana od možda i najčuvenije utakmice koja nikad nije odigrana. Tog 13. svibnja 19990. zbog divljanja navijača Zvezde, tzv. Delija, otkazan je derbi tadašnje YU lige. Jedna od ikoničnih slika tog maksimirskog kaosa bila je i napad Zvonimira Bobana na milicajca usred travnjaka.

Milicajac kojeg je Zvonimir Boban udario na Maksimiru zvao se Refik Ahmetović. Postao je on kasnije medijska zvijezda i imao zanimljive izjave. Poput ove:

- Mogao sam ga ubiti. Napao me na radnom mjestu. Kuže ga je spasio jer ga je odvukao od mene. Mi smo htjeli smiriti situaciju, a Boban je pozivao Bad Blue Boyse na teren. To je bilo režirano. Imao sam napunjen pištolj i kolege su me nagovarale da pucam, ali nisam htio. Da se utakmica nastavila, bilo bi mrtvih. Kad smo malo stegli BBB-ovce koji su sa sjevera utrčali na teren i pitali ih što ih je natjeralo na divljanje, čuli smo sljedeće: “Imali smo dogovor ubiti Piksija!” Svi su govorili isto, kako su dobili naredbu da ubiju Dragana Stojkovića. No, kako je ubrzo došlo do promjene vlasti, promijenile su se i policijske uprave pa nitko nije inzistirao na tome da se otkrije naređenje o Piksijevoj likvidaciji.

Umirovljeni policajac iz postaje Dubrava živi u Ilijašu, mjestu blizu Sarajeva.

Linker
06. ožujak 2024 14:56