Ali Koç

 SESKIMPHOTO/AVALON/PROFIMEDIA
PRIČA JE SVE GLASNIJA

Milijarder kupuje klub na Balkanu: Već je okupio ‘Jugoslaviju u malom‘, a sad kreće u novi veliki projekt?!

Imena klubova za koje je Koç zainteresiran nisu izašla u javnost pa se o njima može samo nagađati
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2023. 11:03

Turski biznismen i dugogodišnji predsjednik Fenerbahçea Ali Koç​ želi kupiti zasad neimenovani klub na Balkanu i već se konzultirao s Edinom Džekom i Dušanom Tadićem, pišu turski mediji.

Bogatstvo Alija Koça, jednog od najbogatijih Turaka, procjenjuje se na oko milijardu američkih dolara zahvaljujući uspješnom poslovanju najvećeg turskog industrijskog konglomerata Koç Holding. Od lipnja 2018. godine Koç je predsjednik sportskog društva Fenerbahçe, a najnovije vijesti iz Turske sugeriraju da želi uložiti u novi projekt.

image

Ali Koç

CEM TEKKESINOGLU Anadolu Agency Via Afp

Uspješni biznismen prije pandemije koronavirusa izrazio je želju za kupnjom jednog od klubova na Balkanu, a za tu operaciju bili su zaduženi Rumunji, komentator Florn Prunea i bivši izbornik te zemlje Ioan Lupescu.

Projekt je ‘zapeo‘ pojavom virusa Covid-19, ali Koç nije odustao od svoje želje, a navodno je dio njegova plana i dovođenje nekoliko igrača s prostora bivše Jugoslavije.

U momčadi Fenerbahçea je već Slovenac Miha Zajc, a ljetos su stigli Bosanac Edin Džeko, Hrvat Dominik Livaković i Srbin Dušan Tadić, koji su formirali malu "ex-Yu" koloniju u svlačionici stadiona Şükrü Saracoğlu.

Portal Fotospor javlja kako je Koç već razgovarao s Edinom Džekom i Dušanom Tadićem, dobio je pozitivne povratne informacije, a dvojica nogometaša su mu preporučila određena klupska imena.

image

Edin Džeko

AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Imena klubova za koje je Koç zainteresiran nisu izašla u javnost pa se o njima može samo nagađati.

S obzirom da je Džeko jako vezan za Željezničar, koji je već neko vrijeme u financijskim problemima, moglo bi se špekulirati da je i ime bh. velikana na listi želja.

Isto bi se moglo reći i za Novi Pazar budući da su klub iz Sandžaka i Fenerbahçe u bratskim odnosima. Tako su nedavno iz Istanbula na posudbu stigli Omar Fayed i Jin-ho Jo.

Prije dvije godine pojavila se priča da je Koç želio kupiti makedonski Vardar, ali je sve propalo, a slavni klub iz Skoplja i dalje traži povratak na staze stare slave.

Linker
23. travanj 2024 12:37