SINSHEIM, GERMANY - MAY 23: Roberto Firmino of Hoffenheim celebrates his team's second goal during the Bundesliga match between 1899 Hoffenheim and Hertha BSC at Wirsol Rhein-Neckar-Arena on May 23, 2015 in Sinsheim, Germany. (Photo by Daniel Kopatsch/Bongarts/Getty Images)
 Daniel Kopatsch / 2015 Getty Images
IGRAČ OD 40 MILIJUNA EURA

'Miriše na golove': Evo zašto je Liverpool toliko platio atraktivnog Brazilca

Livepool je skuplje platio samo prijelaz Andyja Carrolla iz Newcastlea 2011. godine, za kojeg su tada izdvojili čak 35 milijuna funti
Piše: HinaObjavljeno: 24. lipanj 2015. 17:54

Brazilski 23-godišnji napadač Roberto Firmino novo je pojačanje Liverpoola, potvdio je klub s Anfielda u vijesti objavljenoj u srijedu na Liverpoolovom internetskom portalu.

Firmino će službeno ugovor potpisati po završetku Južnoameričkog nogometnog prvenstva i kad u Liverpoolu obavi liječnički pregled.

Brazilac na Anfield stiže nakon četiri i pol sezone provedene u dresu Hoffenheima za koji je u 151 nastupu postigao 47 pogodaka. Britanski BBC navodi kako će Liverpool platiti 29 milijuna funti odštete za Firminov transfer, što će Brazilca učiniti drugom najskupljom akvizicijom u povijesti "crvenih". Livepool je skuplje platio samo prijelaz Andyja Carrolla iz Newcastlea 2011. godine, za kojeg su tada izdvojili čak 35 milijuna funti.

Firmino će se u Liverpoolu pridružiti suigraču iz brazilske reprezentacije Philippeu Coutinhou, s kojim bi u subotu opet trebao biti u udarnoj postavi Brazila protiv Paragvaja u četvrtfinalu Copa Americe. Na tom je natjecanju Firmino dosada jednom bio strijelac, postigavši pogodak u pobjedi Brazila nad Venezuelom (2-1).

Vijest o njegovom transferu potpuno je obuzela engleske medije koji ga opisuju kao miks Franka Lamparda i Raheema Sterlinga. S obzirom na 41 milijuna eura koji su Redsi izdvojili za njegov transfer na Anfield te tjednu plaću od najmanje 140 000 eura, navijači Liverpoola mogu se samo nadati da će opravdati takve epitete.

Izbornik Brazila Dunga kaže da zbog svoje mogućnosti da nađe prazan prostor u šesnaestercu Firmino 'miriše na golove', što je i dokazao u nastupima za 'Seleçao'. Snalažljivi Brazilac se tako nazabijao atraktivnih golova u dosadašnjoj karijeri, koje možete vidjeti u videu ispod. Sigurno je da na Anfieldu od njega neće očekivati ništa manje.

Linker
22. rujan 2024 01:26