ALFREDO FALCONE/LAPRESSE/PROFIMEDIA Alfredo Falcone/lapresse/profimedia
KAKVA PROPAST KARIJERE

Misli svatko da je njemu lako..., e pa je! Nekad velika nada putuje svijetom, nikada ne igra i mlati milijune

Posljednju službenu utakmicu odigrao je u svibnju prošle godine, trener je digao ruke od njega
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 22. siječanj 2023. 11:35

Trening s ekipom, odlasci na putovanja, svakodnevna rehabilitacija i podizaje 110 tisuća funti na bankomatu na kraju svakog tjedna život je kojeg u Milanu već duže vrijeme vodi nekadašnji perspektivni francuski veznjak Tiémoué Bakayoko. Uz sve to, na terenu provede ravno nula minuta. Nije to scenarij na koji u modernom nogometu nismo navikli jer često klubovi ulože veliki novac za igrače koji ispadnu iz forme i sezonu prosjede na klupi, ali situacija u kojoj se nalazi ovaj 28-godišnjak koji je u Milanu na posudbi iz Chelsea, zaista je neobična.

Redovito je u sastavu momčadi, trener Rossonera Stefano Pioli uvrstio ga je na popis u 18 od 17 prvenstvenih utakmica, ali je baš svaku prosjedio na klupi, čak i u utakmicama gdje bi njegovo iskustvo dobro došlo na terenu. Bakayoka koji od 15. svibnja prošle godine nije upisao ni jedan službeni nastup, doputovao je s momčadi u Saudijsku Arabiju (Rijad) gdje njegov klub očekuje sraz talijanskog Superkupa protiv gradskog rivala, Intera. Ako se po jutru dan poznaje, i tu bi utakmicu Bakayoko mogao pratiti iz udobnih sjedalica na stadionu King Fahad.

Čudna sudbina za veznjaka koji je eksplodirao u Monacu i bio je jedan od najboljih igrača Kneževa u senzacionalnom osvajanju Ligue 1 2016./17. Dobrim partijama zaludio je klubove, a u borbi za njegov potpis pobijedio je Chelsea koji ga je doveo za 40 milijuna eura. Ipak, pokazao se kao promašaj u Londonu gdje je nastupio 29 puta i postigao dva pogotka i nakon 12 mjeseci prvi put je prešao u Milan na godišnju posudbu uz isplatu od 5 milijuna.

Iako nije igrao loše Rossoneri ga nisu otkupili i Francuz se vratio u Chelsea gdje također nisu računali na njega pa su uslijedile nove posudbe najprije u Monaco, a zatim i Napoli. Milan ga je ponovo odlučio uzeti na posudbu 2021., ovaj put na dvije godine, uz ukupni iznos za platiti tri milijuna Chelseaju. U prvoj sezoni Bakayoko je izašao na teren 18 puta, uglavnom je to bila mizerna minutaža, ali milanezi su osvojili Scudetto, pa se Francuz ni kriv ni dužan mogao pohvaliti kako je i taj trofej dodao u svoju riznicu. Talijanski mediji prenjeli su tijekom ljeta vijest kako su mu Pioli i uprava jasno dali do znanja kako nije u planovima za budućnost, Bakayoko je ostao u klubu i u tišini zarađuje svoj novac.

Linker
19. travanj 2024 12:31