Jake Daniels je priznao da je homoseksualac

 News Images/Alamy/Alamy/Profimedia
HTIO JE MAKNUTI STIGMU

Mladi engleski nogometaš priznao da je gej: ‘Suigrači i klub su uz mene, nadam se da ću pomoći i drugima‘

Iako ima tek 17 godina, Jake Daniels iz Blackpoola je odlučio svijetu priznati da je homoseksualac
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2022. 19:29

Nogometaš Blackpoola Jake Daniels je ušao u povijest nakon što je u televizijskom intervjuu za Sky News priznao da je homoseksualac. Jake je tako postao prvi profesionalni nogometaš u iz Ujedinjenog Kraljevstva koji je u novijoj povijesti otvoreno progovorio o svojoj seksualnoj orijentaciji.

Daily Mail dodaje i kako je riječ o jedinom aktivnom nogometašu iz Britanije koji je priznao da je gej i tek drugom na svijetu koji je to napravio. Prije njega to je učinio samo još Australac Josh Cavallo koji igra za Adelaide United.

Daniels je rekao kako je javno priznao da je homoseksualac kako bi "maknuo stigmu" i istaknuo da ima potpunu podršku suigrača i kluba iz druge engleske lige.

"Danima sam razmišljao kako i kada napraviti ovo. Osjećam da je sad pravo vrijeme. Želim da ljudi upoznaju pravog mene. Neprekidne laži nisu ono što želim. Borio sam se i sad se osjećam spremnim da budem svoj i slobodan", rekao je 17-godišnji Daniels u priznanju.

Zadnji britanski profesionalni nogometaš koji je izašao u javnost s ovim priznanjem je bio Justin Fashanu 1990. godine, a nakon osam godina od tog priznanja si je oduzeo život.

"Iako imam samo 17 godina, jasno mi je da ovo želim napraviti i ako moje priznanje pomogne drugima i pomisle da mogu isto, to će biti sjajno. Možda pomisle da ako je klinac dovoljno hrabar, mogu biti i oni", poručio je Jake Daniels.

Linker
08. svibanj 2024 16:08