Marin Ljubičić
 JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix
ZANIMLJIV POTEZ

Mladi Hajduk bit će još jači u lovu na Ligu prvaka! Vodi ispred Dinama, a stižu mu 2 Tramezzanijeve nade

Hajduk je trenutačno prvoplasirana momčad Prve juniorske HNL s tri boda viška ispred Dinama
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. travanj 2021. 10:52

Osim seniorske ekipe koja je uvijek u prvom planu, na Poljudu je ove godine snažan fokus na juniore.


Osvajanje naslova prvaka u juniorskoj konkurenciji, i posljedično tome igranje Lige prvaka u tom uzrastu sljedeće godine, veliki je cilj Hajduka u ovoj sezoni. Shodno tome cilju, već za nadolazeću utakmicu s vršnjacima Istre, koja se u subotu (10. travnja) igra u Medulinu, pojačava se juniorska momčad Bijelih. Naime, iz B ekipe u juniore se povlače desni bek Unušić i veznjak Čubelić, a uz njih dvojicu razmatra se da Biuk i Ljubičić, dva igrača koji su prije nešto više od mjesec dana iz juniora prešli u seniorski pogon, budu na raspolaganju treneru Marijanu Budimiru za subotnji važni susret, nakon čega bi ostali u Puli gdje u nedjelju igra prva momčad Bijelih.

image
Stipe Biuk
JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix


Hajduk je trenutačno prvoplasirana momčad Prve juniorske HNL s tri boda viška (52-49) u odnosu na glavnog konkurenta Dinama, a uz to Bijeli imaju i utakmicu manje u odnosu na zagrebačkog kunkurenta. Naizgled komforna situacija, ali do kraja prvenstva ostalo je hajdukovcima još sedam utakmica, među kojima i derbi s Dinamom 8. svibnja na gostovanju u Zagrebu.
Pored tog gostovanja Bijeli idu na noge Osijeku i u posljednjem kolu Rijeci. Neugodan je raspored pred juniorima splitskoga kluba, a Hajduk ništa ne želi prepustiti slučaju ove godine.


Dobro se pamti kako su prošle sezone Splićani prekidom prvenstva uslijed koronavirusa ostali bez Lige prvaka u juniorskoj konkurenciji, zato ove godine nema alibija ni druge opcije. Prvo mjesto u HNL-u i juniorska Liga prvaka za sljedeću sezonu najveći je fokus u nižim kategorijama na Poljudu.


Nakon neočekivanog remija u prošlom kolu s Rudešom (1:1) ispucan je kredit pogrešaka, momčad se pojačava, traže se pobjede kako bi se sezona okrunila titulom.

Linker
20. travanj 2024 15:41