Foto: Tom Dubravec / CROPIX
U VELIKOJ FORMI

MLADI HRVATSKI REPREZENTATIVAC BRILJIRA NA POSUDBI, BEZ NJEGA NE MOGU DOBITI UTAKMICU Iduće ljeto gotovo sigurno ide na pripreme s Manchester Cityjem!

Ante Palaversa (19) jedan je od 14 posuđenih igrača koje diljem Otoka i Europe ima Manchester City, Dinamov suparnik u Ligi prvaka, a nekadašnji nogometaš Hajduka trenutačno je u belgijskom Oostendeu
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 06. prosinac 2019. 11:45

City, prebogati klub s najvećim mogućim ambicijama, nema problema nego jednostavno zagrabi u blagajnu i kupi igrače, talente koji su im zanimljivi te ih parkira u neku od sredina s kojom ima dobru suradnju. Palaversa je prije Oostendea bio u Hajduku na posudbi, još otkako su ga prošle zime kupili, no nije dovoljno igrao pa je u suradnji s klubom koji na njega polaže pravo tražio drugo mjesto gdje će se razvijati.

Ovoga ljeta otišao je u Oostende i odmah oduševio u prvom susretu protiv Anderlechta kada su slavili na gostovanju, a Palaversa je proglašen igračem utakmice te uvršten u momčad kola. U Oostendeu je dobio kontinutet i minutažu kakvu nije imao u Hajduku, no u šestoj utakmici je ozlijedio koljeno kad je na njega grubo startao protivnički igrač, pa premda se očekivala stanka od četiri do šest tjedana, produljilo se na tri mjeseca. Nije se htjelo žuriti s povratkom, a u razdoblju rehabilitacije Palaversu su posjećivali liječnici iz Cityja ili je on sam odlazio u Manchester.

Sad je u potpunosti zdrav, vratio se prije dva tjedna kada je igrao u porazu od Bruggea, a onda u novoj pobjedi protiv Anderlechta ponovno bio igrač utakmice te izabran u momčad kola. Zanimljiv je podatak da bez njega nisu nikoga dobili, u deset utakmica u prvenstvu upisali su tek tri remija i čak sedam poraza.

Nedavno je u intervjuu za SN i Goran Milović, još jedan bivši igrač Hajduk koji sada dijeli svlačionicu s Palaversom, isticao koliko im je mladi veznjak važan u momčadi. I u posljednjem kup-dvoboju igranom prije dva dana Palaversa je protiv Club Bruggea igrao važnu ulogu. Od belgijskog predstavnika ispali su tek na jedanaesterce, a Palaversa, kao i Milović, pogodili su s bijele točke.

Što se budućnosti tiče, Palaversu na ljeto najvjerojatnije čekaju pripreme s Manchester Cityjem te odrađivanje predsezone u kojoj bi mogao zaigrati, a u međuvremenu će, kao i do sada, biti pod povećalom stručnjaka, čitavoga tima predvođenoga trenerom za vezne igrače koji ga često posjećuju u Belgiji te prate njegov razvoj.

Igrači Cityja na posudbama

Zack Steffen

(24, vratar)

Fortuna Düsseldorf

7 milijuna eura

Arijanet Murić

(21, vratar)

Nottigham Forrest

2 milijuna eura

Philipe Sandler

(22, branič)

Anderlecht

4,5 milijuna eura

Tosin Adarabioyo

(22, branič)

Blackburn Rovers

3,5 milijuna eura

Ko Itakura

(22, branič)

Groningen

0,7 milijuna eura

Pedro Porro

(20, branič)

Real Valladolid

10 milijuna eura

Ante Palaversa

(19, vezni)

Oostende

5 milijuna eura

Aleix Garcia

(22, vezni)

Mouscron

3 milijuna eura

Mix Diskerud

(29, vezni)

Ulsan Hyundai

1,25 milijuna eura

Luka Ilić

(20, vezni)

NAC Breda

1 milijun eura

Ryotaro Meshino

(21, vezni)

Hearts

0,5 milijuna eura

Jack Harrison

(23, krilo)

Leeds United

4 milijuna eura

Daniel Arzani

(20, krilo)

Celtic

1 milijun eura

Patrick Roberts

(22, krilo)

Norwich City

5 milijuna eura

Linker
26. travanj 2024 01:36