Zvonimir Šarlija (u dresu CSKA)
 EPSILON
TURCI SE NE ŠTEDE

Mladi hrvatski stoper optimističan nakon ozljede: ‘Odmah sam znao da nije dobro, ali bit ću spreman‘

Bila je ovo čudna sezona za koprivničkog nogometaša. Operacija, ozljeda, ali i optimizam.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. srpanj 2020. 16:08

Jedan duel na prošlotjednom treningu bio je dovoljan da označi kraj sezone za Zvonimira Šarliju. Ovaj 23-godišnji koprivnički stoper igrao je standardno za turskog prvoligaša Kasimpasu u nastavku sezone nakon stanke zbog korone, no sad je prisiljen na mirovanje i liječenje.

- Igrali smo na dva gola. Napadač Gohou išao je jedan na jedan s vratarom, prošao ga je, a ja sam ga dostigao i ‘piknuo’ mu loptu. No, on je taman punom nogom udario po mojoj peti i odmah sam osjetio da nije dobro. Sve je vrlo brzo nateklo, boljelo me jako. Odmah nakon treninga obavili smo magnet i rentgen, istu večer imali smo rezultate, klub je čudo po tom pitanju - rekao je Šarlija.

Još jednom će na snimanje tijekom ovog tjedna, no čini se da je imao sreću u nesreći.

Ligament u pitanju

- Pukao mi je jedan od tri ligamenata s vanjske strane zgloba lijeve noge, a to je jedini za kojeg nije potrebna operacija. Tetiva je malo natučena, a na kosti iznad gležnja nastao je hematom i sad se čak ni s ortozom ne smijem osloniti na tu nogu.

Fizioterapeut je rekao da će biti potrebno oko šest tjedana, liječnik četiri. Bit ćemo pametniji nakon još jednog pregleda, vidjet ćemo kako će ići oporavak, no za pripreme ću sigurno biti spreman. Puno radim i doma, radit ću maksimalno, pa se možda uspijem vratiti i ranije.

image
Slavlje pogotka Zvonimira Šarljije
AHMET DUMANLI

Cijela ova sezona je prilično čudna za Šarliju, kojeg je Slaven Belupo prošlog ljeta posudio moskovskom CSKA-u.

- Bili smo prvi, ja sam igrao sve utakmice. Odjednom se nešto dogodilo i umjesto mene je počeo igrati junior. Odluka o odlasku bila je teška, protiv mog srca, jer sam nevjerojatno zavolio sve to tamo, ali ispalo je da je to zapravo bio ogroman pogodak. Da sam ostao u CSKA, vjerojatno i dalje ne bih igrao, pa je došla i korona, šest mjeseci bih bio bez utakmica.

U Turskoj je krenuo odlično, odigrao tri utakmice na visokoj razini, pa je morao na operaciju slijepog crijeva. Kasimpasa je izvrsna nakon korona-stanke, ostvarila je sve tri pobjede, između ostalog srušila je i Fenerbahče s 2:0 na svom terenu.

- S CSKA-om sam slavio protiv Lokomotiva i Krasnodara, no mislim da je pobjeda protiv Fenera ipak najveća dosad. Imaju nezgodnog napadača Muriqija, ali nije uspio ništa napraviti. Dobro smo se pripremili s našim trenerom specijaliziranim za obranu, dogovorili smo se da ga puštamo da prima lopte i vraća se, ali pred golom nije bio opasan.

Otkup od Slavena

Šarlijina je momčad u ponedjeljak slavila na gostovanju kod Genclerbirligija (2:0).

- Mi smo u drugom dijelu sezone ipak drugačija, puno kvalitetnija ekipa nakon što nam se priključilo par pojačanja. Mislim da smo 90 % osigurali ostanak, imamo kvalitetu i postali smo prava klapa. Teoretski nam treba još samo jedna pobjeda. Klubovi iz donjeg dijela ljestvice bilježe dosta pobjeda, ovi iz vrha koji nemaju šanse za neko veće ostvarenje su se možda malo i opustili, a čujem da neki nakon korona-krize ne dobivaju ni plaće...

Hoće li Turci otkupiti vaš ugovor od Slavena, kako se ranije najavljivalo?

- Nemam nikakvu službenu informaciju, direktor nam je rekao da odgađa sve razgovore oko ugovora sve dok matematički ne osiguramo status. Smatram da već i rezultati koje je momčad ostvarila pokazuju sve, a uz to sam i odigrao dobro. Trener Fuat Capa me odmah nakon te ozljede na ručku zagrlio i rekao mi da zna sve moje kvalitete, da maksimalno vjeruje u mene i da nemam razloga za brigu...

Linker
14. travanj 2024 17:44