Roko Šimić u dresu RB Salzburga

 KRUGFOTO Afp
ODLIČNA PREDSTAVA

Mladi Vatreni odmah pokazao zašto je doveden, sam je iznudio kazneni udarac i zabio za novi klub!

Bivši igrač Lokomotive odigrao je manje od 400 minuta za Red Bull Salzburg ove sezone, posudba je bila logična
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 14. siječanj 2023. 19:00

Mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić ne gubi vrijeme pokazati zašto je doveden da pomogne svome novom klubu izaći iz krize. Igrač Red Bull Salzburga posuđen švicarskom FC Zürichu, strijelac je u posljednjem njihovom susretu. Branitelj naslova švicarskog prvenstva upisao je pobjedu u prijateljskom susretu pobjedu protiv FC Will-a rezultatom 3:2. Bivši igrač Lokomotive postigao je svoj prvi gol za bijelo-plave u 45 minuti susreta, realiziravši kazneni udarac koji je sam iznudio. Osim njega, za pobjednika su zabijali i Adrian Guerrero u 20., te Fabian Rohner u 120. minuti utakmice.

Nije se ove sezone naigrao u Red Bull Salzburgu, pa je posudba bila logičan slijed događaja. Do kraja ove sezone braniti će boje švicarske momčadi. Iako im u prvenstvu još uvijek traje pauza, talentirani 19-godišnjak nije gubio vrijeme i počeo se dokazivati kroz prijateljske susrete.

Zürich ne igra dobro i na posljednji je na tablici domaćeg prvenstva. Više ništa ne prepuštaju slučaju i računaju na Šimića da popravi golgeterski post njihovih ofenzivaca, koji su do sada u 16 utakmica postigli samo 13 pogodaka. Po njegovom dolasku u Zürich klub je nanizao solidne rezultate, ali bitno je da prenesu formu u natjecateljski bitne utakmice. Remi 2:2 protiv Schalkea i Hannovera i pobjeda u posljednjem susretu protiv FC Will-a rezultatom 3:2.Osim Šimića, boje Züricha brani i Ivan Santini, koji je u susretu s Will-om proveo 110. minuta.

Linker
14. travanj 2024 04:04