ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DODATNE KVALIFIKACIJE

Mladi Vatreni saznali tko im sve prijeti u ždrijebu, nesretan rasplet u drugoj utakmici odnio izravan plasman

Hrvatska se više ne može izravno plasirati Euro bez obzira na pobjedu protiv Grčke
Piše: G. Đukarić/D. DobrinićObjavljeno: 15. listopad 2024. 19:23

Hrvatska U21 reprezentacija ne može se izravno plasirati Europsko prvenstvo iako je u Koprivnici savladala Grčku sa 3:2.

Uz pobjedu u posljednjem kolu jedan od preduvjeta za plasman na turnir koji će se idućeg ljeta igrati u Slovačkoj je bio i poraz Poljske. A koji nije dogodio. Gubili su Poljaci pred svojim protiv rasterećene Njemačke koja je osvojila kulinu 1:0 and 3:1, ali na kraju su se uspjeli dokopati boda vrijednog plasmana na Euro.

Da je Njemačka pobijedila u Poljskoj, Hrvatska bi direktno otišla na Euro, no završilo je 3:3 i sada Olićevoj momčadi slijedi doigravanje. Ždrijeb play-offa održat će se u četvrtak, 17. listopada s početkom u 12 sati. Šest reprezentacija igrat će između 11. i 19. studenoga (dva dvoboja) za posljednja tri mjesta na Euru u Slovačkoj koji se igra od 12. do 29. lipnja 2025. u osam slovačkih gradova.

Na Euru će, osim domaćina Slovačke, igrati Italija, Španjolska, Nizozemska, Njemačka, Rumunjska, Portugal, Slovenija i Danska kao osvajači skupina te Francuska i Poljska kao dvije od tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Ukrajina (kod Srbije) i Engleska (doma s Azerbajdžanom) u utorak navečer igraju svoje posljednje utakmice u skupini te odlučuju o prvom i drugom mjestu, no i prije tih dvoboja je jasno da će obje reprezentacije direktno u Slovačku.

Šest reprezentacija koje idu u doigravanje su Hrvatska, Norveška, Belgija, Gruzija, Finska i Češka.

Linker
15. listopad 2024 21:39