Srdjan Vrancic / CROPIX
VRLO ODLUČNO

MNOGI GA OSPORAVAJU, SVAKO MALO MIJENJA KLUBOVE, A ZNA I PROTRESTI ETER 'Mogu biti dobar kao Modrić!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. rujan 2019. 14:45

Iako su mu tek 23 godine, popis klubova bivšeg Dinamovog dragulja Alena Halilovića već je pozamašan. Od njegovog debija za reprezentaciju pod Igorom Štimcem također je prošla cijela vječnost, a još uvijek traži mjesto u Europi gdje će zabljesnuti. Kao kapetan je predvodio mladu reprezentaciju na ovoljetnom EURU, nakon čega je iz Milana poslan na novu posudbu, ovoga puta u nizozemski Heerenveen.

Barcelona, HSV, Sporting Gijon, Las Palmas, Standard Liege, Milan, pa onda i Heerenveen, a i izjava:

- Mogu biti dobar kao Luka Modrić!

Da je to rekao prije pet-šest godina, bilo bi to potpuno normalno, ne bi bilo ni spominjano u medijima. Sada nakon te rečenice dolazi skepsa. Možda nas i razuvjeri, kamo sreće da bude tako...

Matteo Ciambelli/NurPhoto via Getty Images
NurPhoto via Getty Images

- Još ne pričam nizozemski, ali možemo na španjolskom - rekao je Halilović novinaru Voetbal Internationala koji ga je intervjuirao.

Prije sedamnaestog rođendana debitirao je i za reprezentaciju, ali i za Dinamo u Ligi prvaka. To su stvari koje se ne zaboravljaju i koje su za rukom pošle samo odabranima.

- Nisam bio zadovoljan u belgijskom Standardu, htio sam da mi Milan pronađe novi angažman. Suradnja Milana s Heerenveenom bila je sjajna, iako su iz Belgije nastojali destruirati sve to. Sada sam u Nizozemskoj i vrlo sam sretan.

Imao je veli, ponuda i iz takozvanih "liga petice", ali odlučio se na siguran korak za razvoj njegove karijere.

- Mogao sam natrag u Italiju, Španjolsku, mogao sam i u Francusku i u Rusiju gdje bih zarađivao pet puta više nego ovdje, ali htio sam svima pokazati da mogu postati najbolji igrač nizozemske lige.

A onda - usporedba s Lukom Modrićem.

- Kroz karijeru sam imao dosta koraka unazad, ali tek su mi 23 godine. Luka Modrić napustio je Dinamo s 23 godine, otišao je u Tottenham i ondje prolazio kroz teške trenutke, ali izborio se. Svi imaju svoj put, samo moraš biti koncentriran i znati što želiš. Želim pokazati što mogu, osjećam da mogu biti dobar kao Luka Modrić - završio je Halilović.

Linker
19. travanj 2024 20:43