PRVA DAMA

MOĆNE ŽENE VOLE BILIĆA Barunica i dopredsjednica West Hama dala glas Slavenu

Imala je samo 23 kada ju je Sullivan 1993. godine imenovao glavnom direktoricom u Birminghamu, a slijedila ga je i u njegov novi klub, West Ham
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 10. lipanj 2015. 09:54

Očito postoji neka veza između moćnih žena i Slavena Bilića. Nakon što mu je u Lokomotivu predsjednica bila željezna Olga Smorodskaja, u West Hamu ga je dočekala živopisna dopredsjednica “čekićara” barunica Brady, često prozivana prvom damom engleskog nogometa. Četrdesetšestogodišnja Karren Rita Brady iz Edmontona na istočnoj strani Londona pola je svojeg životnog vijeka u nogometu. U poslovni svijeta ušla je zahvaljujući očevu prijatelju Davidu Sullivanu, a daljnja karijera potvrđuje da je priliku iskoristila. Imala je samo 23 kada ju je Sullivan 1993. godine imenovao glavnom direktoricom u Birminghamu, a slijedila ga je i u njegov novi klub, West Ham, te je od siječnja 2010. dopredsjednica novog Bilićeva kluba.

Iz početnih dana u dominantno muškom svijetu najviše se prepričava njezina izjava nakon prvog ulaska u autobus s igračima. Na bezobraznu opasku: “Mogu ti vidjeti bradavice odavde” brzo je odgovorila: “Kada te prodam u Crewe, više ih nećeš moći vidjeti, zar ne?”. I prodala ga je.

Osim što je vrsna sportska dužnosnica i poslovna žena, osebujna Brady je i političarka (lani ju je Cameron imenovao u Kuću lordova), kolumnistica, autorica šest knjiga od kojih su dvije knjige pripovijedaka. Sudjeluje i u britanskoj inačici reality showa “Pripravnik”, a sa Sullivanom je uspješno preživjela optužbu za korupciju u nogometu.

Linker
22. rujan 2024 04:00