Rasmus Lauritsen je presudio slovenskoj ekipi
 RONALD GORSIC/CROPIX
NOVI TRIJUMF

Modri se ispromašivali, ali ipak slomili momčad Simona Rožmana, Lauritsen zabio odlučujući gol

Prvi je put branio Nevistić, prvi put krenuli Štefulj i Bulat, koji je bio pomalo impresioniran...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. lipanj 2021. 20:24

Nastavio je Dinamo pobjednički na pripremama, nakon Mure 'pao' je i Maribor (2:1). Vidio je Damir Krznar opet dobre i manje dobre stvari u igri, Dinamo je zapucao i dosta prilika, ali na kraju ipak slavio, što je uvijek poželjan ishod.

Pojavila se tijekom nedjelje na nekim portalima i aplikacijama informacija da je utakmica Dinama i Maribora otkazana. Međutim, bila je to lažna vijest, pretpostavljamo da su je plasirali organizatori, jer pričalo se zadnjih dana da postoji strah da bi mogli doći Mariborovi navijači.

Ne znamo ima li klub nekih problema s njima ili su, sami po sebi, problem kad se igraju ovakve, pripremne utakmice bze publike, jesu li se domaćini bojali da bi na 'izlet' mogli doći i neki Dinamovi navijači pa da bude i sukoba? Ne bi bilo prvi put da se u šumi oko Fazanerije događaju incidenti, bilo ih je u doba prije pandemije, a sad kako se stvari polako vraćaju u normalu, vratit će se 'u normalu' i navijači. Nije, stoga, čudno da je oko stadiona bilo i policije, zaštitara više nego obično. Ali, navijači se još nisu probudili iz pandemijskog sna.

A na terenu, Dinamo se lakše obračunao sa slovenskim prvakom, nego doprvakom. No, tu je i 'faktor Rožman', poznaje Mariborov trener Modre, znao ih je iznenaditi na klupi Rijeke. Poveli su Mariborčani, zaspala je Dinamova obrana na jednu dugu loptu, ostao je sam Požeg Vancaš i matirao Nevistića.

Stajao je prvi put Nevistić na Dinamovim vratima, nije mogao ništa kod tog pogotka. Prvi put zaigrao je i Marko Bulat, bio je malo impresioniran, dva-tri puta izgubio je neoprezno loptu, prvi je put starter bio Daniel Štefulj. Ispremiješao je momčad Damir Krznar u odnosu na Muru u subotu, a brzo je Dinamo izjednačio.

Povratnik Gojak započeo je akciju, pa odigrao s Majerom i ubacio oštro pred gol. Odbio je vratar Jug loptu, pogodila je Martinovića i završila u mreži. Spomenimo i da je kapetan Modrih bio Petar Stojanović, igrač s najvećim stažem i autoritetom među onima na travnjaku, Dinamo mu je ukazao veliku čast, kasnije je traku preuzeo Perić.

Nakon izjednačenja, Milecov volej obranio je Nevistić. Nakon toga Dinamo je preuzeo teren, razigrao se Menalo, odličan je i probojan bio Kastrati, sve više toga događalo se pred Jugom. Bez pravog udarca u okvir, ali uz nekoliko prijetnji, Menalovi i Bulatovi udarci završili su u bloku, Andrić se nije najbolje snašao, Stojanović je pucao preko gola...

U nastavku je zaigrao Duje Čop, bio je odmah opasan, iščupao je jednu već izgubljenu loptu pa pogodio vratnicu, Kastrati je, pak, dobro pucao lijevom nogom, Perić opasno glavom, Šutalov šut obranio je sjajno Bergsen, potom su Mariborčani imali obećavajuću kontru, nisu zabili...

Dobra utakmica, imao je šansu Vasilj, pa Atiemwen, Čopov lijepi udarac skinuo je Bergsen, a onda je, nakon prekida, na ubačaj Mišića zabio Lauritsen, koji je minutu kasnije spriječio izjednačenje.

DINAMO - MARIBOR 2:1 (1:1)

Murska Sobota. Stadion Fazanerija. Bez gledatelja. Sudac: Slavko Nemec. Strijelci: 0:1 - Požeg Vancaš (7), 1:1 - Martinović (10 - ag), 2:1 - Lauritsen (78).

DINAMO: Nevistić (od 62. Horkaš) - Stojanović (od 46. Šutalo), Milić (od 46. Lauritsen), Theophile-Catherine (od 46. Perić), Štefulj (od 46. Moubandje) - Gojak (od 62. Baturina), Bulat (od 62. Mišić) - Kastrati (od 62. Šaranić), Majer (od 31. Tolić, od 62. Vasilj), Menalo (od 62. Atiemwen) - Andrić (od 46 Čop). Trener: Damir Krznar.

MARIBOR: Jug (od 46. Begsen) - Milec (od 46. Mutavčić), Pihler (od 57. Klampfer), Martinović (od 57. Obreht), Koderman (od 46. Sikošek) - Vrhovec (od 57.Rec), Repas (od 57. Bobarić) - Žugelj (od 46. Kotnik), Kronaveter (od 46. Maher), Požeg Vancaš (od 57. Tavares) - Vipotnik (od 46. Sirk). Trener: Simon Rožman.

Žuti kartoni: Majer (20), Koderman (22), Pihler (45), Bobarić (82). Crveni kartoni: -.

Krznar: Svi mladi su opravdali povjerenje

Nakon utakmice Damir Krznar bio je zadovoljan.

- Očekivano, sporiji ritam, pogotovo u prvom dijelu, jer nije lako igrati utakmice dan za danom. S tim njihovim učinkom taktičkim, trkačkim učinkom možemo biti zadovoljni, ne možemo biti zadovoljni tempom, ali teško je na ovoj vrućini. Zasad je sve po planu. U drugom poluvemenu je bilo puno bolje, puno stabilnije. Svi mladi su opravdali povjerenje i nema nikakve brige da ne mogu parirati i sudjelovati na ovoj razini - rekao je Krznar, dok je Simon Rožman ovako vidio utakmicu:

- Prvih 55 minuta mogu biti zadovoljan, kad smo ubacili juniore vidjelo se da nemamo takvu širinu. Dinamo nas je stisnuo u zadnjih pola sata. Ne mogu biti zadovoljan porazom, ali prvih 55 minuta smo izgledali dobro na terenu. Dinamo? Bili smo egal dobar dio utakmice, zajedno kontrolirali utakmicu, čeka i nas i njih još puno rada.

Linker
20. travanj 2024 14:20