REUTERS/Benoit Tessier
TEŠKA TEMA

'MODRIĆ JE IMAO SJAJNU SEZONU, ALI...' Ikona neobičnom teorijom pokušala objasniti zašto je Hrvat 'nepošteno' uzeo nagradu njegovom favoritu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. prosinac 2018. 22:00

Legendarni Brazilac Rivaldo smatra da je Zlatnu loptu trebao osvojiti Ronaldo, a ne Luka Modrić.

Hrvatski maestro ovog je ponedjeljka osvojio prestižnu nagradu France Footballa i prekinuo desetogodišnju dominaciju Portugalca i njegovog sportskog rivala Lea Messija, ali ta dominacija se prema Rivaldu trebala nastaviti i ove godine.

"Uvijek je teško iznijeti mišljenje na ovu temu. Luka Modrić je imao sjajnu sezonu. Osvojio je Ligu prvaka i pomogao Hrvatskoj da stigne do finala Svjetskog prvenstva, ali da moram birati, glasao bih za Ronalda", izjavio je za Betfair čovjek koji je i sam osvojio tu nagradu 1999. godine.

FC Barcelona's Brazilian Rivaldo, with his son Rivaldinho, watches his team mates during the Spanish first division soccer match with [Rayo Vallecano] at Barcelona's Nou Camp stadium September 9, 2001. The match was a 1-1 draw. - RTXKR2P

"Portugalac je postigao puno golova prošle sezone, osvojio je Ligu prvaka i zabio senzacionalan pogodak protiv Juventusa. Potvrdio je i svoju vrijednost na Svjetskom prvenstvu gdje je četiri puta zatresao mrežu uključujući hat-trick protiv Španjolske. Tako da vjerujem da je on zaslužio nagradu više od ikog drugog. S druge strane, tu imamo i Messija koji je trebao barem biti među top tri."

Brazilac je ne vjeruje da je Ronaldova promjena kluba imala prevelik utjecaj u konačnom poretku, ali zato ima pomalo neobičnu teoriju o tome zašto je baš ove godine izabran netko drugi.

"Mislim da bi ova promjena mogla biti pokušaj da se barem na jednu godinu tu zapiše neko drugo ime u povijesti, umjesto toga da se samo bilježe Messi i Ronaldo. U svakom slučaju, smatram da je to nepošteno jer su njih dvojica imali solidnu sezonu i ključne uloge u klubovima. Tako da nije postojao razlog da se to promijeni ove godine."

Linker
03. svibanj 2024 14:47