Luka Modrić

 JAVIER SORIANO Afp
UGLEDNI GUARDIAN

‘Modrić je mali žilavi gad s listovima poput topovskih kugli, istrošenog lica, on nema ni grama masti‘

‘Postao je najbolji vezni igrač koji je ikada igrao za najveći klub od svih‘, pišu Englezi
Piše: SNObjavljeno: 22. listopad 2024. 11:27

Ugledni engleski list The Guardian posvetio je veliki tekst o Luki Modriću, povodom toga što je prestigao Ferenca Puskasa i postao najstariji igrač u povijesti Real Madrida.

"Nitko stariji nije igrao za Madrid do ove subote kada je, sat vremena nakon njihova gostovanja u Vigu, Carlo Ancelotti pozvao Luku Modrića. Njegova misija: raditi ono što radi, ono što je tako često radio, i preuzeti kontrolu. Williot Swedberg postigao je izjednačujući pogodak za 1-1, preskačući reklamne panoe u zagrljaj igračima, Balaidos je divljao, a Celta je bila posvuda. Madrid je bio preplavljen. No, tada se u igru ​​ubacio Modrić. Stotinu i 53 sekunde kasnije, Madrid je ponovno vodio, a Vinícius Júnior trčao je prema kutu, pokazujući natrag na starca, govoreći: Kakvo dodavanje, kakvo dodavanje!", započeli su Englezi o Modriću i nastavili:

image
DANIELA PORCELLI/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Daniela Porcelli/Imago Sportfotodienst/Profimedia

"Postoji razlog zašto je Luka Modrić još uvijek tu, i to nije nostalgija, a ni činjenica da je kao igrač koji nije bio zajamčeni starter kad se pridružio prije 12 godina postao najbolji vezni igrač koji je ikada igrao za najveći klub od svih. Nije to ni 547 odigranih utakmica ili 27 osvojenih trofeja, čak i ako je to više od bilo koga. Nije posljednja noć Vicentea Calderóna u Europi, kada je mirno vodio Real kroz biblijsku oluju, izložbu superiornosti i nadnaravnog spokoja, ni isporuka La Décime, ni ono smiješno dodavanje Rodrygu protiv Manchester Cityja, ili ono protiv PSG-a koje ne možete ni vidjeti ako pauzirate video na točnom mjestu", napominju.

Mali žilavi gad

"Nisu to trenuci ili glazba, radost u tome kako je svirao, vanjski dio njegove kopače, čarobni štapić ili jedinstvena, podcijenjena jednostavnost svega toga, iako je sve to tu i uvijek će biti. Riječ je o nečemu jednostavnijem: još uvijek je na razini", pišu Englezi.

image
FRANCK FIFE Afp

"To zahtijeva talent koji ga izdvaja i temperament koji ga čini, entuzijazam za igru ​​i odlučnost koja ide uz nju. Ovo nije nogomet kakav je Puskas igrao. Modrić je mali žilavi gad s listovima poput topovskih kugli, licem koje je oštro i istrošeno, nema ni grama masti na sebi, nazire se njegov stav kao i njegova umjetnost. Ancelotti zna da Modrić nije netko tko pozdravlja priliku da odsjedi nekoliko minuta, a još manje dopušta drugima da mu kažu kada je vrijeme da ode, a snaći se u tome nije uvijek bilo lako", zaključuju.

Opširni tekst govori o cijeloj Modrićevoj karijeri u Realu, kao i trenutku kada je razmišljao o prelasku u Inter 2018. godine nedugo prije nego što se "okitio" trofejem Zlatne lopte. Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Linker
22. listopad 2024 19:04