PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA
HVALOSPJEVI ZA LUKU

‘Modrić je nametnuo svoj zakon. Nakon jednog njegovog poteza počeli su plesati po Barceloninom lešu‘

Kapetan reprezentacije Hrvatske ostavio je pečat u najvećoj pobjedi na Camp Nouu unazad 60 godina
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 06. travanj 2023. 05:16

Od 1963. godine Barcelona nije izgubila četiri razlike u jednom El Clasicu na domaćem terenu. U srijedu, 60 godina kasnije, Real Madrid izjednačio je taj rekord. U velikoj pobjedi na Camp Nouu svoj pečat ostavio je i Luka Modrić asistencijom za pogodak Karima Benzeme koji je okrenuo ukupni rezultat na 2:1, a presječenom loptom kapetan Hrvatske započeo je i akciju za 4:0, odnosno hat-trick francuskog velemajstora.

Time je Modrić ponovno zaradio naklonost španjolske publike, španjolski kritičari prepuni su hvalospjeva na ime našeg veznjaka. Marca je naglasila dva lica Modrića - ono ne tako primjetno u prvom, a zatim sjajno u drugom dijelu.

"Modrić je zadužen za postavljanje magije. U prvom poluvremenu malo se pojavljivao jer ni Real nije često imao loptu. Malo-pomalo Modrić je dobivao na težini. U drugom poluvremenu nametnuo je svoj zakon, a to obično znači jamstvo uspjeha Real Madrida", piše Marca u osvrtu na utakmicu.

image
LLUIS GENE Afp

Ni novinarima AS-a nije promakla izvanredna Modrićeva partija. Kažu, Hrvat je jedan od stražara kojima nikada nije dosta igre, a naglasili su da je njegov angažman od početka utakmice bio potpuno očekivan, iako je i sam Carlo Ancelotti na presici prije ogleda propitkivao tu odluku.

"Naravno da u početnih 11 nisu nedostajali generali Kroos i Modrić. To su stražari kojima nikada nije dosta. Modrić je povukao ubojitu dijagonalu i namjestio Benzemin pogodak. Takvo dodavanje je po mjeri Hrvata. Nakon što je Modrić oteo loptu uoči četvrtog pogotka, Real je počeo plesati na lešu Barce", poprilično slikovito opisali su Modrićeve akcije i veliku pobjedu Kraljevskog kluba.

U finalu nas čeka susret Hrvata - Luka Modrić igrat će protiv Ante Budimira i Osasune, koja lovi svoj prvi trofej u prvom rangu španjolskog nogometa, dosad su osvajali samo drugu ligu. Ujedno i Budimir čeka na prvi trofej u karijeri.

Linker
21. svibanj 2024 17:52