PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Pressinphoto/shutterstock Editorial/profimedia
VATRENI VIKEND

Modrić je opet pokazao da nije za ‘staro željezo‘, a njegov nesuđeni nasljednik još jednom je sve oduševio

Donosimo pregled najboljih nastupa hrvatskih nogometaša u europskim ligama proteklog vikenda
Piše: SNObjavljeno: 27. studeni 2023. 15:46

Još jednom je Luka Modrić pokazao da ni s 38 godina nije za staro željelo. Dapače, hrvatski kapetan je bio drugi najbolji igrač Reala u gostujućoj pobjedi protiv Cadiza (3:0). Bolji od njega je bio samo dvostruki strijelac Rodrygo, a Modrić je sa Sofascore ocjenom 8,1 bio i najbolji hrvatski nogometaš u 10 najjačih liga proteklog vikenda.

Odmah do Modrića je njegov nesuđeni nasljednik, Alen Halilović. On se fantastično snašao u Fortuni Sittard, a bez obzira na to što je njegova momčad doživjela težak poraz od Heerenveena (0:3), Halilović je dobio visoku ocjenu 7,7. Nitko drugi iz njegove momčadi nije dobio ni ‘sedmicu‘. Ivan Rakitić nastavlja s dobrim igrama ove sezone - s ocjenom 7,5 bio je drugi najbolji igraš Seville u porazu od Real Sociedada (1:2).

image

Najbolji Hrvati u europskim ligama proteklog vikenda

SOFASCORE

Četiri su Hrvata od Sofascore dobili ocjenu 7,1, a među njima trojica koja igraju u Serie A - Mario Pašalić za dobru igru u veznom redu Atalante u porazu od Napolija (1:2), Milan Badelj koji je nosio kapetansku vrpcu Genoe u porazu od Frosinonea (1:2) te Mirko Marić koji je postigao gol za Monzu u remiju kod Cagliarija (1:1). Četvrti je stoper Darmstadta Matej Maglica čija je momčad remizirala kod Freiburga (1:1).

Ante Budimir ovaj put nije zabio za Osasunu koja je poražena kod Villarreala (1:3), ali je s ocjenom 7,0 bio među boljim igračima svoje momčadi. Istu ocjenu dobio je Andrej Kramarić za 90 minuta igre u dresu Hoffenheima protiv Bochuma (0:0), dok je Lovro Majer sa 6,9 u pobjedi Wolfsburga protiv Leipziga (2:1) zaključio ovotjedni top 10 hrvatskih nogometaša u najjačim europskim ligama.

Linker
03. svibanj 2024 08:18