GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA
SMANJENA MINUTAŽA

Modrić je u već bio u ovakvom problemu, ali sad je priča ipak nešto drugačija: ‘Situacija je prešla iz smeđe u crnu‘

‘Bez obzira na to što se dogodi, ništa neće promijeniti moj odnos s Real Madridom‘, govorio je Modrić
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 14. veljača 2024. 20:37

"Modrićeva situacija je prešla iz smeđe u crnu"", glase prve riječi teksta naslovne vijesti na portalu AS. Izgleda kako su Španjolci detektirali jučerašnju utakmicu protiv RB Leipziga kao presudnu u karijeri hrvatskog reprezentativca, s obzirom na činjenicu da je naš kapetan ponovno ostao bez ijedne upisane minute.

U posljednje tri utakmice Reala protiv Atletica, Girone i Leipziga Modrić je odigrao ukupno samo 36 minuta, što ga čini tek 16. igračem madridskog kluba po minutaži u ovoj sezoni. Ovakva situacija opisana je kao "prirodan tijek stvari" za svakog igrača, te da čak i one najbolje u jednom trenutku "sustignu godine".

- Želim nastaviti jer to zaslužujem, a ne zato što mi je dano. U životu mi ništa nije dato, a neće ni sada. Bez obzira na to što se dogodi, ništa neće promijeniti moj odnos s Real Madridom: to je klub mog života - rekao je Modrić prije nešto skoro godinu dana, nakon utakmice Reala s Liverpoolom na Anfieldu.

Tada se nalazio u identičnoj ugovornoj situaciji kao i sada. Ostala su mu tada još četiri mjeseca ugovora i budućnost u Realu je visila u zraku. Međutim, ono što je bilo u potpunosti drugačije je činjenica da je lani u spomenutom trenutku (prva utakmica osmine finala Lige prvaka koja je pala 21. veljače) odigrao 1838 minuta u sezoni, što je 464 minute, odnosno 26 % više od ove sezone (1374 minuta).

Modrić je ove sezone odigrao 27 utakmica, a u prosjeku igra 50 minuta. Počeo je samo u 15 od 35 utakmica, a fascinantna je činjenica da je u cijeloj prošloj sezoni samo dva puta odgledao cijelu utakmicu s klupe. Ovaj godine ih ima već šest, a tri od tih šest dogodile su se u posljednjih mjesec dana...

Linker
27. srpanj 2024 06:34