GOTOV PRIJELAZNI ROK

Modrić ostao Spurs, Forlan u Interu, Benayoun u Arsenalu, Meireles u Chelseaju

Menadžer Tottenhama Harry Redknapp potvrdio je transfer engleskog nogometnog reprezentativca Scotta Parkera u redove Spursa za šest milijuna funti
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 31. kolovoz 2011. 14:15

Arteta i Benayoun u posljednjim sekundama prijelaznog roka stigli u Arsenal

U posljednjim satima ljetnog prijelaznog roka Arsenal se pojačao još dvojicom vrlo kvalitetnih nogometaša. Riječ je o Španjolcu Mikelu Arteti i Izraelcu Yossiju Benayounu.

Arteta je potpisao četverogodišnji ugovor s Arsenalom koji je Evertonu isplatio 10 milijuna funti za usluge španjolskog nogometaša. Od Artete se očekuje da nadomjesti sunarodnjaka Cesca Fabregasa i Francuza Samira Nasrija koji su ovog ljeta napustili klub. Menadžer Arsene Wenger ovim dovođenjem Španjolca maknut će sa sebe iznimno veliki pritisak navijača Arsenala koji su od francuskog stratega zahtijevali da dovede kvalitetna pojačanja. A drugo kvalitetno pojačanje u posljednjim minutama prijelaznog roka je veliki radnik i uvijek požrtvovni Izraelac Yossi Benayoun. Kapetan reprezentacije Izraela obavijestio je svoje fanove putem društvene mreže Twitter o svom odlasku iz Chelseja, kao i dolasku u redove "topnika".

- Potpisao sam za Arsenal. Vrlo sam sretan i uzbuđen zbog toga. Ali sada mi je jedino u glavi kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo iduće godine protiv Grčke u petak. Hvala svima na podršci - napisao je Benayoun.

Bilo je i odlazaka s Emiratesa. Kao što se nagađalo, nezadovoljni Nicklas Bendtner napustio je Arsenal i otišao na jednogodišnju posudbu u Sunderland. Danac je tako dobio priliku raditi sa sebi dobro poznatim trenerom Steveom Brucom s kojim je već bio surađivao u Birminghamu.

- Imao sam tu čast raditi s Nicklasom. Tada je imao 18 godina i pomogao nam je da se kvalificiramo za viši rang natjecanja. On je veliki talent i bit će uistinu veliko pojačanje za nas – rekao je menadžer Sunderlanda Bruce.

Arsenal se tako riješio najvećeg nezadovoljnika svoje svlačionice, ali je i doveo petoricu vrlo kvalitetnih igrača u doslovno posljednjim trenucima prijelaznog roka.

Meireles se vratio bivšem treneru Villasu-Boasu

Chelsea je konačno doveo toliko željeno pojačanje u veznom redu, ali nije riječ o hrvatskom nogometnom reprezentativcu Luki Modriću već o igraču Portugala, Raulu Meirelesu.

Chelsea je navodno platio 15 milijuna funti Liverpoolu za usluge portugalskog nogometaša koji je potpisao četverogodišnji ugovor za "bluese". Meireles je sam predao zahtjev za stavljanjem na transfer listu u posljednjim trenucima prijelaznog roka kako bi inicirao eventualni interes bivšeg trenera iz Porta, a sada Chelseaja, Andrea Villasa-Boasa. To se upravo i dogodilo i Meireles je završio u Chelseaju, kod čovjeka koji ga je i prodao u Liverpool.

Meireles je u svojoj jedinoj sezoni za Liverpool nastupio u 33 utakmice, a prelaskom u Chelsea postao je treće pojačanje londonskog kluba nakon što su njemu već pristupili Španjolac Juan Mata i Belgijac Romelu Lukaku. Portugalac je vrlo vjerojatno na Stamford Bridge stigao kao "zamjena" za Luku Modrića koji je na kraju ipak ostao u Tottenhamu.

Helder Postiga u Zaragozi

Helder Postiga, 29-godišnji dosadašnji napadač lisabonskog Sportinga i portugalski reprezentativac, napustio je svoju dosadašnju momčad i pojačao redove španjolske Zaragoze...

Platila je Zaragoza nekadašnjeg igrača Porta dva milijuna eura, s tim da na jedan dio kolača u transferu pravo polaže i portugalski prvak po ranije sklopljenom sporazumu sa Sportingom.

Podsjetimo da je Zaragoza izrazito loše otvorila novu sezonu u Primeri. Kao domaćini su izgubili od madridskog Reala sa 6-0.

Mertesacker u Arsenalu

Nakon što je Arsenal u srijedu objavio dovođenje brazilskog obrambenog igrača Andre Santosa iz Fenerbahçea, samo nekoliko sati kasnije potvrđen je novi dolazak na Emirates stadion.

U pitanju je Per Mertesacker, 26-godišnji njemački reprezentativac koji je od 2006. godine nosio dres bremenskog Werdera. Prije toga je ovaj nogometaš nastupao još samo za Hannover.

Potankosti ovog ugovora još uvijek nisu javno obznanjene, ali se nagađa da je transfer vrijedan oko 11 milijuna eura. No, evidentno je da se Arsenal s ova dva pojačanja prilično osnažio u obrambenom dijelu momčadi.

Mertesacker je u karijeri upisao čak 75 utakmica u dresu njemačke reprezentacije.

Romaric u Espanyolu

Koffi Ndri Romaric, 28-godišnji nogometaš Obale Bjelokosti i dosadašnji veznjak Seville, napustio je taj andaluzijski klub, te je krenuo put Katalonije. Naime, postao je novo pojačanje Espanyola...

Od 2008. godine je Romaric igrao za Sevillu, a sada je otišao na jednogodišnju posudbu u Espanyol s tim da je prihvatio uvjete po kojima će na kraju aktualne sezone potpisati pravi, trogodišnji ugovor sa svojom novom momčadi.

Osim što su kupili Romarica, u Espanyolu su u srijedu prihvatili odlazak svog dosadašnjeg napadača Luisa Garcije koji je prešao u Zaragozu.

Palacios i Crouch u Stokeu, Hutton i Jenas u Aston Villu

Očekivalo se da će glavna vijest posljednjeg dana prijaznog roka biti, barem što se engleskog nogometnog premierligaša Tottenhama tiče, Luka Modrić. Međutim, s njim se ništa nije dešavalo, ali s drugima, točnije s njih četvero, jest.

Nogometni reprezentativac Hondurasa Wilson Placios, Škot Alan Hutton i Englezi Jermaine Jenas i Peter Crouch više nisu stanovnici White Hart Lanea. Palacios i Crouch novi su igrači Stoke Cityja. Reprezentativac Hondurasa prešao je u momčad s Britannije za navodno osam milijuna funti, dok je Crouch to učinio za 10. Obojica nogometaša potpisala su četverogodišnji ugovor, te su se tako pridružili svom donedavnom suigraču iz Tottenhama, Jonathanu Woodgateu. Menadžer Stokea Tony Pulis bio je vrlo zadovoljan obavljenim poslom posljednjeg dana prijaznog roka.

- Ovo je velika stvar za naš klub. Wilson je fantastičan igrač koji se pokazao na najvišoj razini nogometne igre. Peter ima nevjerojatan dobar osjećaj za postizanje golova što pokazuje podatak iz prošle sezone kada je za Tottenham u 10 utakmica postigao sedam pogodaka u Ligi prvaka. Uz to je za reprezentaciju u 31 nastupu postigao čak 17 zgoditaka što dovoljno govori o njegovom "pedigreu" – rekao je menadžer Stokea Pulis.

Alan Hutton i Jermaine Jenas odlučili su svoju karijeru nastaviti na Villa Parku kod menadžera Aston Ville Alexa McLeisha. Huttonu je rad McLeisha vrlo dobro znan s obzirom da su već bili surađivali u Glasgow Rangersima. Škot je potpisao četverogodišnji ugovor s Aston Villom dok je Jenas stigao kao jednogodišnja posudba.

- Alan je igrač kojeg odlično poznajem. On je sada u najboljim igračkim godinama i donosi nam puno međunarodnog iskustva što iz škotske reprezentacije, što iz Tottenhama ili Rangersa s kojima je igrao europska natjecanja. Jermaine je dinamičan centralni vezni za kojeg vjerujem da će biti dobro pojačanje. Siguran sam da će se htjeti dokazati kod nas s obzirom da u "spursima" nije dobivao previše prilika za to, što znači da smo dobili još jednog velikog igrača – zaključio je McLeish.

Miralem Pjanić i Gago u Romi!

Talijanski nogometni klub Roma na svojim je internetskim stranicama objavio potpisivanje ugovora s 21-godišnjim bosanskim veznjakom Lyona Miralemom Pjanićem. Nakon što je u srijedu prošao liječnički pregled, mladi je nogometaš potpisao četverogodišnji ugovor.

Financijski detalji ugovora nisu objavljeni. Gazzetta dello Sport piše da je Roma preostale dvije godine njegova ugovora od Lyona otkupila za 10 milijuna eura, dok će Pjanić igrati za godišnju plaću od 1.8 milijuna eura.

Nogometaši Rome dobili su novo pojačanje za aktualnu sezonu. Na jednogodišnju posudbu u rimski klub je došao Fernando Gago, 25-godišnji argentinski veznjak. Karijeru je Gago počeo 2004. godine u Boca Juniorsima, da bi 2007. godine došao u madridski Real. U "kraljevskom klubu" se zadržao sve do ove srijede kada je službeno objavljeno da će ovu sezonu provesti u Romi. Inače, odmah na kraju prošle sezone je trener Reala Jose Mourinho izjavio da ubuduće ne računa na Gagu, igrača koji je u karijeri odigrao 33 utakmice za argentinsku reprezentaciju.

Diego došao na posudbu u Atletico Madrid

Turbulentna karijera 26-godišnjeg brazilskog nogometaša Diega se nastavlja. Unutar tri sezone je promijenio tri kluba, a nova vijest kaže da je na jednogodišnju posudbu došao u madridski Atletico.

Još prije dvije sezone je Diego igrao u Juventusu, no na početku prošle je prešao u Wolfsburg. U tom Bundesligašu je imao mnoge konflikte, te se stalno spominjao odlazak. Jedno vrijeme je bio i kažnjen od strane kluba, a priča s Wolfsburgom je završila ove srijede kada je službeno objavljeno da prelazi u Atletico.

- Stvarno mu želim svu sreću u Atleticu i da tamo proigra - rekao je trener Wolfsburga Felix Magath.

Neslužbeno se govori da je Atletico ovu jednogodišnju posudbu platio tri milijuna eura, a ukoliko požele otkupiti kompletni ugovor morat će dodati novih sedam milijuna.

Andre Santos u Arsenalu!

Andre Santos, 28-godišnji dosadašnji obrambeni igrač istanbulskog Fenerbahçea, novo je pojačanje londonskog Arsenala, koji će mu biti drugi europski klub u karijeri.

Iz Corinthiansa je 2009. godine Andre Santos došao u Europu (Fenerbahçe), a sada je potpisao dugogodišnji ugovor s Arsenalom (zasad nije točno poznato dokad) vrijedan sedam milijuna eura. Andre Santos bi trebao uskočiti u mjesto u momčadi koje je ostalo ispražnjeno odlaskom Clichyja u Manchester City.

U posljednje tri godine je Andre Santos gotovo standardan u udarnoj momčadi Brazila, pa je tako za reprezentaciju u karijeri skupio čak 22 nastupa.

- Santos je kvalitetan igrač i što je bitnije, iskoristiv na mnogo mjesta u momčadi. Silno cijenim i što je prepun iskustva igranja na reprezentativnom planu, ali i primjerice u Ligi prvaka. Bit će pravo pojačanje - rekao je trener Arsenala Arsene Wenger.

Scott Parker u Tottenhamu!

Menadžer Tottenhama Harry Redknapp potvrdio je transfer engleskog nogometnog reprezentativca Scotta Parkera u redove "spursa".

Iako se nagađalo da će Tottenham dati novac i jednog igrača u zamjenu za Scotta Parkera, ipak je dao samo ovo prvo i to navodno šest milijuna funti.

- Parker je prošle sezone bio proglašen za najboljeg igrača Premiershipa tako da će biti veliko pojačanje za nas. On je fantastična osoba, pravi obiteljski čovjek i profesionalac. Uistinu veliko pojačanje – rekao je Redknapp.

Forlan u Interu, blizu i Zarate

Diego Forlan, 32-godišnji urugvajski nogometaš, i službeno je postao pojačanje milanskog Intera. Ugovor je potpisan do lipnja 2013. godine, a odšteta koju mora platiti talijanski klub još nije poznata javnosti.

Od početka tjedna Forlan boravi u Milanu i samo se čekala finalizacija transfera kojim je Inter došao do zamjene za Samuela Eto'a, kojeg je prodao u ruski Anži Mahačkalu tijekom prošlog tjedna.

- Drago mi je što sam u ovom velikom klubu prepunom sjajnih igrača i meni dragih prijatelja - rekao je Forlan, dosadašnji igrač madridskog Atletica, po potpisivanju ugovora. Podsjetimo, Forlan je na prošlogodišnjem SP-u na jugu Afrike bio proglašen za najboljeg igrača, a ranije u karijeri je nosio i dresove Manchester Uniteda i Villarreala.

Uz to, talijanski mediji navode da je Inter sasvim blizu potpisivanja još jednog odličnog napadača. U pitanju je Mauro Zarate iz Lazija koji bi, navodno, došao na jednogodišnju posudbu.

Spomenimo i da je milanski klub stavio Kolumbijca Nelsona Rivasa, obrambenog igrača, na transfer-listu.

West Ham doveo Papu Boubu Diopa

Engleski nogometni drugoligaš West Ham doveo je Senegalca Papu Boubu Diopa na godinu dana, sa mogučnošću produženja ugovora na dodatnih 12 mjeseci...

Bouba Diop (33) doveden je kao slobodan igrač nakon što je bez odštete napustio grčkog prvoligaša AEK. Potpisao je jednogodišnji ugovor koji bi mu mogao biti produžen ukoliko se pokaže dovoljno dobrim.

Dolaskom Senegalca otvoren je put za Scotta Parkera da pojača redove Tottenhama. Taj bi se transfer u narednih nekoliko sati, prema pisanju engleskih medija, trebao realizirati.

Veznjak Nocerino pojačao Milan

Posljednjeg dana nogometnog prijelaznog roka talijanski prvak Milan je dobio pojačanje u vidu dolaska 26-godišnjeg Antonija Nocerina, koji je potpisao četverogodišnji ugovor.

Cijena zasad nije poznata za igrača koji je u Milan došao iz Palerma. Milan je želio pojačati konkurenciju u veznom redu pogotovo nakon odlaska Andree Pirla i ozljede Mathieua Flaminija.

U karijeri je još Nocerino igrao za Juventus, Genou i Piacenzu, a skupio je i šest utakmica u reprezentativnom dresu.

Pedro Leon pojačao Getafe

Španjolski nogometaš Pedro Leon pridružio se momčadi Getafea na jednogodišnjoj posudbi, prenosi španjolska Marca.Posudba traje cijelu sezonu, a u slučaju da se Getafe odluči potpuno otkupiti ugovor dvadesetčetverogodišnjeg krilnog igrača Reala imat će pravo prvootkupa za cijenu od 6 milijuna eura.

Leonu je ovo drugi puta da se pridružuje Getafeu, gdje je prvi puta nastupao u sezoni 2009/10.

Kapetan Urugvaja Lugano novo je pojačanje PSG-a

Urugvajski nogometaš Diego Lugano (30) još je jedno u nizu pojačanja PSG-a. Kapetan urugvajske reprezentacije pridružio se francuskoj momčadi iz redova posrnulog turskog velikana Fenerbahçea kojemu je pripalo oko 5 milijuna eura.

Lugano igra na poziciji središnjeg braniča, a PSG-ov spotski direktor Leonardo se nada da će svojim iskustvom doprinijeti jačini zadnjeg reda.

Poulsen u Evianu

Francuski dnevnik L'Equipe objavio je da je danski nogometni reprezentativac Christian Poulsen iz redova engleskog Liverpoola prešao u francuski klub Evian...

Poulsen (31) će francuskoj javnosti biti predstavljen tokom današnjeg (srijeda) dana, a cijena za koju je doveden ovaj vezni nogometaš još nije poznata. Poulsen je u prošloj sezoni sakupio 21 nastup za Liverpool u kojem se zadržao samo godinu dana otkako je u ljeto 2010. stigao iz talijanskog Juventusa.

Elias iz Atletica u Sporting

Brazilski nogometni reprezentativac Elias prešao je iz Atletico Madrida u redove lisabonskog Sportinga za cijenu od 8.8 milijuna eura...

Vezni nogometaš proveo je samo pola sezone u madridskom Atleticu gdje se nije uspio nametnuti treneru Gregoriju Manzanu, a za Sporting je potpisao petogodišnji ugovor. Elias (26) je prošle sezone nastupio u 15 navrata za španjolsku momčad za koju se dva puta upisao na listu strijelaca.

Sebastian Coates u Liverpoolu

Nogometni klub Liverpool i službeno je potvrdio da je u momčad doveden urgvajski reprezentativac Sebastian Coates...

Coates se momčadi s Anfielda pridružio iz urugvajskog Nacionala uz odštetu od 8 milijuna eura. Dvadesetogodišnji Urugvajac igra na poziciji središnjeg braniča, a velike klubove zaintrigirao je svojim predstavama na ovogodišnjoj Copa Americi. Na stolu je imao ponude Arsenala i Tottenhama, ali nakon odlaska Sotirisa Kyrgiakosa u Wolfsburg mladi se urugvajac ipak odlučio za “redse”.

Eljero Elia u Juventusu

Dvadesetčetverogodišnji nizozemski nogometaš Eljero Elia napustio je redove Hamburger SV-a i pridružio se momčadi Juventusa. Iz redova “stare dame” službeno je potvrđeno da je Hamburgu isplaćeno devet milijuna eura odštete, a sa igračem je potpisan četverogodišnji ugovor.

Prije obavljanja lječničkog pregleda u Torinu jedina izjava za SkySports od strane nizozemskog nogometaša bila je – Presretan sam! Tamnoputi Nizozemac igra na poziciji krila, a u karijeri je prije HSV-a nastupao za ADO Den Haag i Twente.

Ruiz, Gignac i Grygera novi igrači Fulhama

Engleski nogometni prvoligaš Fulham koji je ove godine u trećem pretkolu Europa lige izbacio RNK Split u poslijednjem danu prijelaznog roka doveo je sjajna pojačanja...

Tako je za oko 10 milijuna eura doveden Twenteov ljevonogi kostarikanski ofenzivac Bryan Ruiz, koji može pokriti bilo koju poziciju u napadačkom dijelu, a na jednogodišnju je posudbu stigao i napadač Andre Pierre Gignac iz Marseillea. Za Ruiza se očekuje da će postati najplaćeniji igrač Fulhama u povijesti te tako preteći Bobbyja Zamoru koji trenutno prima tjednu plaću od 50.000 eura. Ova bi pojačanja mogla značiti da će klub napustiti Amerikanac Clint Dempsey za kojeg se interesiraju neki engleski klubovi među kojima je i Arsenal.

Osim napadača u klub je stigao i iskusni češki reprezentativni branič Zdenek Grygera koji je raskinuo ugovor sa Juventusom nakon što mu je trener Conte poručio kako ove sezone neće biti u planovima “stare dame”.

Joe Cole posuđen francuskom prvaku Lilleu

Povremeni engleski nogometni reprezentativac Joe Cole potpisao je jednogodišnju posudbu s francuskim prvakom Lilleom...Iako je Aston Villa pokušala u posljednji trenutak dovesti igrača Liverpoola na Villa Park, ovaj se ipak odlučio za francusku Ligue 1, ali i za Ligu prvaku u kojoj Lille nastupa ove sezone.

Cole nije nastupio za nacionalnu vrstu još od Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, a dosada je zaigrao u 56 navrata za "tri lava".

Linker
24. rujan 2024 00:27