INA FASSBENDER/AFP
Žestoke kritike realovca

Modrićev suigrač bjesni: ‘Mi smo samo marionete, sve se radi da se isisaju igrači i zaradi čim više!‘

Toni Kroos, suigrač Luke Modrića u Realu, oštro je kritizirao neke poteze vladajućih tijela
Piše: SNObjavljeno: 11. studeni 2020. 18:15

Toni Kroos, suigrač Luke Modrića u Realu i njemački nogometni reprezentativac, žestoko je kritizirao UEFA-u i FIFA-u optužujući krovna tijela europskog i svjetskog nogometa da tretiraju igrače kao marionete.

"Oni samo izmišljaju nova natjecanja, a mi se činimo kao FIFA-ine i UEFA-ine lutkice", rekao je Kroos u jednom podcastu.

Kroos tako ovog tjedna igra u UEFA-inoj Ligi nacija, natjecanju stvorenom da smanji broj prijateljskih utakmica, a najnovija je ideja osnivanje Europske Superlige. Pored toga je FIFA povećala broj sudionika SP-a, što automatski znači i više utakmica.

"Ta se natjecanja stvaraju da isisaju sve iz svakog pojedinog igrača i da bi se zaradilo čim je više moguće novca", kaže Kroos koji tvrdi da je Liga prvaka vrhunski proizvod s kojim se ne bi trebalo petljati.

"Kada neke stvari funkcioniraju, onda je dobra ideja tako ih i ostaviti", komentira Kroos.

Što se tiče slavlja golova ludim koreografijama, Kroos nije pristalica takvih scenarija. Tako mu se ne dopada slavlje kolega Pierrea Emericka Aubameyanga s maskom Spidermana ili Antoinea Griezmanna s plesom iz popularne igrice Fortnite.

"To mi je blesavo. Tim gore ako imaju nešto skriveno u čarapama pa izvuku kod proslave. Aubameyang je tako u jednoj proslavi uzeo masku, što mi je previše, baš besmisleno", zaključio je iskreni Kroos.

Linker
02. svibanj 2024 04:12