FRANK AUGSTEIN Afp
IZNENAĐUJUĆA ODLUKA

Modrićev suigrač nakon 11 godina rekao zbogom njemačkoj reprezentaciji i objasnio razlog

Nakon eliminacije Njemačke s odluku o reprezentativnom umirovljenju donio je Toni Kroos (31)
Piše: SNObjavljeno: 02. srpanj 2021. 15:24

Ovaj sjajni veznjak Real Madrida odigrao je za 'Elf' sve minute na Euru do eliminacija od Engleza u osmini finala (0:2). Ukupno je u dresu njemačke reprezentacije skupio 106 nastupa, a vrhunac mu je bio osvajanje naslova svjetskog prvaka 2014. godine. Za reprezentaciju je upisao 17 golova i 19 asistencija, a ograo je na tri svjetska prvenstva - u Brazilu 2014., u Južnoj Africi 2010. i Rusiji 2018, te tri europska prvenstva.

"Odigrao sam za Njemačku 106 utakmica i novog nastupa neće biti. Nadao sam se da će ih biti 109 i da će sve završiti još jednim velikim naslovom na Euru. Donio sam odluku o završetku reprezentativne karijere nakon ovog turnira još davno. Za mene je bilo jasno dugo vremena da neću biti na raspolaganju za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine", napisao je Kroos u oproštajnoj poruci.

Onda je objasnio razlog za svoju odluku.

"Želim se usredotočiti na svoje ciljeve s Realom idućih godina. Također, sada ću si dozvoliti odmore koji za mene kao reprezentativcu nisu postojali 11 godina. A najviše od svega, želim se kao suprug i otac posvetiti svojoj ženi i troje djece. Za mene je bila čast nositi nacionalni dres tako dugo. Činio sam to sa ponosom i strašću. Hvala svim navijačima na podršci, kao i kritičarima na ekstra motivaciji. A na samom kraju želim zahvaliti Jogiju Löwu koji me učinio reprezentativcem i svjetskim prvakom. Vjerovao mi je i dugo smo pisali uspješnu priču. Bila mi je čast, a novom izborniku Hansiju Flicku želim puno sreće i uspjeha", dodao je Kroos.

Linker
19. travanj 2024 02:22