CROPIX Cropix
PRIJENOS JE OSIGURAN

Mogu li Grci konačno pasti? Evo gdje možete gledati veliki okršaj s Rujevice i Rijekinu utakmicu sezone

Rijeka je triput uspješno preskočila zadnju prepreku za ulazak u grupnu fazu europskih natjecanja
Piše: Damir Dobrinić, SNObjavljeno: 26. kolovoz 2021. 08:25

Rijeka će danas od 20 sati na Rujevici loviti grupnu fazu Konferencijske lige. Protivnik je, naravno, grčki PAOK s kojim su u Solunu odigrali 1:1.

Za sve navijače Rijeke, ali i ljubitelje hrvatskog nogometa sjajna je vijest što je ponovno osiguran prijenos i momčad Gorana Tomića možete ponovno gledati na RTL-u koji je, podsjetimo, osigurao i prijenos prve utakmice play offa.

Još bez ijedne pobjede protiv Grka u natjecanjima UEFA-e

Pet puta Rijeka je dosad u UEFA-inim kupovima igrala protiv grčkih klubova i nijednom nije uspjela doći do pobjede. Dva je okršaja imala u sezoni 2017./18. kad su joj suparnici bili Olympiacos i AEK. Prvo je protiv društva iz Pireja igrala u play-off rundi Lige prvaka i upisala dva poraza, a potom se s Atenjanima susrela u skupini Europske lige te osvojila jedan bod. Kod kuće je izgubila 1:2, u gostima odigrala 2:2. Drugi remi s Grcima, s kojima dakle ima skor od nijedne pobjede, dva neodlučena rezultata i tri poraza, Rijeka je upisala prošlog tjedna u Solunu.

Dvoboj s PAOK-om Rijeci je peti koji igra u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi za plasman u skupine europskih natjecanja. Tri puta je prošla, jednom ispala. Prvi sjajan uspjeh ostvarili su Riječani pod vodstvom Matjaža Keka u sezoni 2013./14. U prvoj utakmici play-offa na Kantridi su svladali Stuttgart s 2:1 pa potom u veličanstvenom uzvratu na Mercedes Benz Areni golom Gorana Mujanovića u četvrtoj minuti nadoknade došli do 2:2 i Eurolige. Godinu dana kasnije isti je trener imao nešto lakši posao.

Suparnik za ulazak u grupnu fazu EL bio je Šerif, a Riječani nisu imali problema. Na Kantridi su slavili 1:0, u Tiraspolu čak 3:0.
U sezoni 2017./18. Rijeka je imala priliku probiti se u Ligu prvaka. Stigla je do play-offa kvalifikacija i tamo posrnula u već spomenutom ogledu s Olympiacosom. Domaćin je uz puno muke preokrenuo zaostatak Rijeke i kod kuće slavio s 2:1, a pobjedu od 1:0 upisao je u uzvratu na Kvarneru. Plasman u Euroligu za Riječane je bio utješna nagrada.

Na stazu uspjeha Rijeka se vratila prošle sezone u Europskoj ligi. Zbog koronavirusa igrala se samo jedna utakmica play-offa, a momčad Simona Rožmana dobila ju je na Parkenu protiv FC Kopenhagena rezultatom 1:0.

Linker
18. travanj 2024 07:13