SERCAN KUCUKSAHIN Anadolu Agency Via Afp
SLOVENCI TVRDE

Moguć senzacionalni obrat: Klupu reprezentacije mogao bi preuzeti Robert Prosinečki, ne potpiše li Kek!

Pišući o Kekovom nasljedniku, koji je prvi kandidat, slovenski kolege nazvali su i samog Prosinečkog
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. studeni 2021. 17:21

Slovenski N1 lansirao je u četvrtak 'bombu' koju su uskoro prenijeli mnogi slovenski mediji. Dakle, prema izvorima tog medija, ako Matjaž Kek ne potpiše novi izbornički ugovor, na klupu reprezentacije mogao bi sjesti Robert Prosinečki!


Dakle, svi slovenski mediji već danima pišu kako bi Matjaž Kek trebao ostati izbornik, jer je već dogovorio novi ugovor s predsjednikom Saveza Radenkom Mijatovićem. Uostalom, sam je Kek nakon zadnje kvalifikacijske utakmice i pobjede nad Ciprom kazao da 'ovo nije zbogom, nego doviđenja', pričao je o novom ciklusu, o tome što planira s reprezentacijom u borbi za Euro 2024.

Međutim, iako je ugovor dogovoren i svi akteri odaju dojam da je to gotova stvar, činjenica da Kek još nije potpisao sporazum, kao i činjenica da više nema tako unisonu podršku ljudi u Savezu, a ima sve više kritičara u nogometnom miljeu, donosi dvojbe i sumnje hoće li Kek uopće ostati na klupi Slovenije. Isto tako, priču o njegovom odlasku pojačale su informacije da je Kek opet u kombinaciji za dolazak u Dinamo, da je u kontaktu s hrvatskim prvakom i da bi na klupi trebao naslijediti Damira Krznara, ako on u idućem razdoblju ne zareda s pobjedama. Tvrde Slovenci da Kek možda i zbog Dinama oklijeva s potpisom ugovora u Sloveniji, Modre je odbio prvi put prije godinu i pol dana, ali tada je ima čvrst ugovor sa Savezom, dok je sad slobodan, što mu daje mnogo više manevarskog prostora da razmotri i ostale ponude i još malo razmisli koju će prihvatiti.


Pišući o tome da bi Kekov nasljednik mogao biti Prosinečki, koji je prvi kandidat, slovenski kolege nazvali su i samog Prosinečkog, koji je kazao da ga nitko nije kontaktirao, a u Savezu su rekli da nema nikakvih novosti oko Kekova ugovora, da je sve kako je bilo te da će javnost biti upoznata kad dođe do potpisa.

Naravno, teško je reći ima li u cijeloj priči više od 'dima', ili je možda netko namjerno pustio priču o kandidatu za izbornika kako bi time pritisnuo Keka da što prije odluči i potpiše novi ugovor!? Ili su u Savezu možda doznali kako dosadašnji izbornik neće ostati na klupi već pričekati da se, kad-tad, oslobodi mjesto u Dinamu? U svakom slučaju, ova situacija kad Slovenija službeno nema izbornika, odlična je podloga za razna nagađanja i glasine, koje može odagnati tek službeno i konačno rješenje izborničkog pitanja u deželi.

Linker
27. travanj 2024 06:53