JUAN MATA

'Momčad očito ne funkcionira'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. veljača 2012. 15:43

Krilni napadač nogometaša Chelseaja Juan Mata svjestan je činjenice da momčad ne funkcionira dobro. Pobjedom nad Manchester Unitedom vjeruje da bi se i to promijenilo.

Velikih je 12 bodova razlike na ljestvici između Manchester Uniteda i Chelseaja uoči sudara ovih dviju momčadi u nedjelju na Stamford Bridgeu.

- Svi smo razočarani s našim igrama u posljednje vrijeme. Ne funkcioniramo dobro i moramo to hitno promijeniti. To je naš glavni cilj, a premda se kaže da u nogometu ništa nije nemoguće, mislim da je bodovna razlika između nas i Uniteda prevelika da bismo ih sustigli. Trebamo pokušati smanjiti minus u odnosu na Tottenham, a to možemo samo dugim pobjedničkim nizom – izjavio je Mata za Daily Mirror.

- Upravo je zbog raspoloženja i morala u momčadi vrlo važno da pobijedimo aktualne prvake. Naš menadžer kaže da je sve u glavama i mentalitetu. Mi smo u stanju igrati bolji nogomet, a sada je najbitniji dio sezone, kako u domaćoj ligi, tako i u Ligi prvaka – smatra Španjolac koji je ovim putem uputio i podršku sunarodnjaku Fernandu Torresu.

- Za napadača poput Torresa problem s relizacijom odnosno ne postizanje pogodaka je prava agonija. Imam povjerenja u njega da to može prekinuti upravo protiv Manchestera – optimističan je Mata.

U redovima suparničke momčadi igraju i njegova dva velika idola iz mlađih dana, pa je to svakako dodatni motiv za Matu da se iskaže:

- Scholes i Giggs su velike nogometne legende i zato je ova utakmica za mene dodatni izazov.

Linker
21. rujan 2024 04:22