Dion Drena Beljo je odmah zauzeo mjesto u vrhu napada Augsburga

 KOLBERT-PRESS/ULRICH GAMEL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Kolbert-press/ulrich Gamel/Imago Sportfotodienst/Profimedia
ZANIMLJIV MERCATO

Momčad za naslov prvaka! Pogledajte impresivnu postavu hrvatskih igrača koji su ove zime promijenili klubove

Čak i bez ponekog ‘pojačanja‘ u veznom redu ova momčad bi ušla u borbu za vrh SuperSport HNL...
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 27. siječanj 2023. 10:02

Zimski prijelazni rok u najvećim europskim ligama traje još pet dana, u nekim drugim poput SuperSport HNL, transferi se mogu dogovarati i nakon toga. Iako zimi obično ne bude puno uzbuđenja kao u ljetnom prijelaznom roku, ove godine je ipak bilo dosta zanimljivosti, barem što se transfera hrvatskih igrača tiče.

Čak su četiri brončana Vatrena promijenila klubove. Mislav Oršić je iz Dinama otišao u Southampton, Josip Juranović je Celtic zamijenio Union Berlinom, Dejan Lovren se iz Zenita vratio u Lyon, a Ivica Ivušić iz Osijeka odlazi u ciparski Pafos.

No, to nije bilo sve. Kvarter mladih hrvatskih napadača je također promijenio klub. Najzvučniji je bio odlazak Stipe Biuka iz Hajduka u Los Angeles FC, a ništa manje pozornosti izazvao je transfer Diona Drene Belje iz Osijeka u Augsburg. Austrijski LASK je otkupio Marina Ljubičića iz Hajduka, a Salzburg je Roka Šimića poslao na posudbu u švicarski Zurich.

Uslijed svih tih transfera malo smo se poigrali i sastavili najbolju momčad od hrvatskih nogometaša koji su ove zime promijenili klubove s time da nismo računali na one koji su ostvarili transfere iz jednog u hrvatski klub. Momčad smo posložili u ofenzivnom 4-2-4 sustavu i definitivno možemo reći kako su obrana i napad na visokoj razini dok je vezni red ipak nešto slabiji.

image

Postava Hrvata koji su ove zime promijenili klubove

SPORTSKE NOVOSTI

Juranović i Lovren čine okosnicu obrane ispred Ivušića, a njima smo priključili Tina Jedvaja koji je iz moskovskog Lokomotiva otišao u Al-Ain, te Davida Čolinu koji je Hajduk zamijenio Augsburgom. U napadu su Biuk i Oršić na krilima s time da bivši Hajdukovac mora igrati na desnoj strani jer je Oršić ipak u prednosti za lijevu. U vrhu napada nije bilo mjesta za Šimića jer su Beljo i Ljubičić u ovom trenutku ipak bolji.

Što se veznog reda tiče, tu nismo imali puno izbora pa smo se odlučili za dvojac Josip Vuković - Ivan Posavec. Vuković je iz Hajduka otišao u Al-Faisaly iz Saudijske Arabije, a Posavec je bio standardni član Varaždina u prvom dijelu sezone da bi ove zime otišao u ljubljansku Olimpiju.

Ivušić - Juranović, Jedvaj, Lovren, Čolina - Posavec, Vuković - Biuk, Oršić - Ljubičić, Beljo.

Čak i bez ponekog ‘pojačanja‘ u veznom redu ova momčad bi ušla u borbu za vrh SuperSport HNL...

Transferi igrača ‘naše‘ momčadi:

Ivica Ivušić (Osijek - Pafos), 2 milijuna eura

Josip Juranović (Celtic - Union Berlin), 8,55 milijuna eura

Tin Jedvaj (Lokomotiv Moskva - Al-Ain), posudba, 200 tisuća eura

Dejan Lovren (Zenit - Lyon), 2 milijuna eura

David Čolina (Hajduk - Augsburg), 650 tisuća eura

Ivan Posavec (Varaždin - Olimpija), nepoznat iznos

Josip Vuković (Hajduk - Al-Faisaly), posudba, 100 tisuća eura

Stipe Biuk (Hajduk - LAFC), 6,5 milijuna eura

Mislav Oršić (Dinamo - Southampton), 5,75 milijuna eura

Marin Ljubičić (Hajduk - LASK), 2,9 milijuna eura

Dion Drena Beljo (Osijek - Augsburg), 3 milijuna eura



POGLEDAJTE PRVU EPIZODU ‘VAR SOBE‘

Hoće li ‘dvorske borbe‘ ostaviti traga na igru Dinama? Ima li Ivan Leko momčad za napad na prvo mjesto? Zašto je Osijek ušao oslabljen u nastavak sezone? Tko će izboriti četvrto mjesto i europske nastupe? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pronađite u prvoj epizodi našeg novog podcasta ‘VAR soba‘ u kojem je gostovao Ilija Lončarević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 12:21