Ipa/ipa/sipa Press/profimedia
UOČI DERBIJA

Mourinha zapalio čudni komentar velikog rivala: ‘Taj jedva da je nešto osvojio, sad vidim i zašto‘

Portugalski stručnjak ne ustručava se odgovoriti, je li ovaj put u pravu?
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. studeni 2023. 20:20

Jose Mourinho i Maurizio Sarri potrudili su se naelektrizirati atmosferu i tri dana prije nego što će se sučeliti u 12. kolu talijanske Serie A u velikom derbiju Lazija i Rome. Prije nego odmjere snage na travnjaku, cijenjena gospoda porječkala se putem medija, a sve je počelo kada je Sarri pomalo neobičnim komentarom isprovocirao portugalskog kolegu.

- Postoji temeljna razlika između Lazija i Rome. Recimo, Roma si može priuštiti prijateljsku utakmicu u četvrtak, a mi smo bili u ratu - poručio je Sarri nakon ogleda Lazija i Feyenoorda (1:0) u grupnoj fazi Lige prvaka, dok Roma igra u Europskoj ligi protiv Slavije Prag "prijateljsku utakmicu".

Znamo da Mourinho nije tip koji će mirovati i na puno slabija podbadanja. ‘The Special One‘ samo je čekao priliku za odgovor, a dočekao ju je u najavi susreta s češkom momčadi.

- Ako bi se netko trebao uvrijediti na Sarrijev komentar, onda je to Slavia Prag, a ne ja. Sarri je praktički rekao da Slavia nema nikakvu kvalitetu. Ja uvijek poštujem svoje protivnike, možda je to temeljna razlika između trenera koji je osvojio 26 titula i onoga koji je jedva nešto osvojio u životu. Razlika je mentalitet - poručio je Mourinho.

- Svaku utakmicu treba shvatiti ozbiljno, nema prijateljskih susreta. Volio bih čuti reakciju iz češkog nogometa, jer Sarri im je poručio izravnu kritiku. Čekam - dodao je i završio s tom temom.

Sarri je, prisjetimo se, osvojio upravo Europsku ligu s Chelseajem (2018./2019.), stoga je njegov komentar pomalo ironičan. Osim toga, ima i titulu talijanskog prvaka s Juventusom ostvarenu godinu kasnije. Osim komentara o prijateljskom susretu, kritizirao je i raspored.

- Ako mi kažete da je pametno staviti derbi u istom tjednu u kojem igramo Europu, reći ću vam da to za mene baš i nije vrhunac inteligencije. Čini mi se da mnogi ne shvaćaju što znači derbi - zaokružio je Sarri.

Linker
06. svibanj 2024 05:46