DANIEL LEAL-OLIVAS Afp
NE DA MU SE TRENIRATI

Mourinho do kraja ogolio najljenijeg nogometnog genijalca: ‘Nevjerojatno kakav je on mogao bit igrač...‘

Belgijski as priznao je kako više nikad neće biti igrač kakav je bio, a opisao ga je i bivši trener
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. lipanj 2021. 19:30

Nekoć jedan od najboljih nogometaša svijeta priznao je kako nikad više neće biti igrač kakav je prije nekoliko godina bio. Od prelaska iz Chelseaja u Real prije dva ljeta u transferu "teškom" 115 milijuna eura, što je osmi najveći transfer u nogometnoj povijesti, karijera mu je u slobodnom padu. Na Santiago Bernabeu ni izbliza nije uspio ponoviti svoje najbolje dane, štoviše više je vremena proveo izvan kadra nego što je konkurirao za momčad. Odigrao je za "kraljevski klub" tek 43 utakmice u dvije sezone, a u njih čak 54 je bio izvan stroja, i zabio svega pet golova uz još osam asistencija čime ni izbliza nije uspio povratiti uloženo, a kamoli ispuniti velika očekivanja. Štoviše, mnogi ga nazivaju najskupljim promašajem u povijesti Reala.


- Slomio sam gležanj tri puta i nikad više neću biti nogometaš kakav sam bio prije 10 godina - priznao je belgijski nogometaš.


Ipak vjeruje kako još uvijek može doživjeti pokliče navijača na Santiago Bernabeu.

image
Eden Hazard
JONATHAN NACKSTRAND Afp


- Pokušavam biti vođa na terenu bez obzira za koga igram, ali vođa možete postati samo ako dobro igrate, a ja puno više igram s reprezentacijom. Ako budem dobio pravu priliku u Realu, mogao bih i tamo postati lider - poručio je Hazard.


Status u karljevskom klubu možda mu se promijeni dolaskom trenera Carla Ancelottija, a u međuvremenu pokušat će sa zlatnom generacijom belgijskog nogometa napokon ostvariti rezultat dostojan njezina potencijala. "Crveni vragovi" su do sada bez greške na Europskom prvenstvu, a Hazard je u dosadašnjem dijelu turnira odigrao dvije utakmice kao igrač s klube, dobio je 18 minuta protiv Rusije i pola sata protiv Danske u kojoj je asistencijom pomogao svojoj reprezentaciji za preokret. Istovremeno njegov mlađi brat Thorgan započeo svaki meč. Eden bi za 90 minuta visokog ritma trebao biti spreman od osmine finala Eura, a očekuje kako će biti u najboljem izdanju kada za to bude vrijeme.


- Još nisam 100 posto fizički spreman, ali to je bio plan od prvog dana okupljanja reprezentacije, postupno doći na potrebnu razinu. Važno je da budem potpuno spreman u osmini finala i da sam u vrhunskoj formi - kazao je.


Najbolju sezonu karijere Hazard je odigrao pod Jose Mourinhom u sezoni 2014./15., ali "Special One" nije pohvalno govorio o radnim navikama svoga bivšeg nogometaša koliko god ga, kako je priznao, obožava.


- On je nevjerojatan nogometaš s groznim odnosom prema treningu. Možete samo zamisliti kakav je to mogao biti igrač da je imao profesionalni stav na treningu - kazao je Mourinho.


Ne krije kako je razočaran što Hazard nikada nije ispunio svoj potencijal do kraja i ostvario karijeru dostojna njegova talenta.
- Kad je otišao u Real Madrid, pomislio sam "Vau, ovaj momak ide u najveći klub na svijetu i osjećat će ogroman pritisak da bude uvijek na vrhu, taj će momak će osvojiti Zlatnu loptu jer je nevjerojatan" - priznao je Special One dodajući kako je Hazard sve što je postigao u karijeri ostvario samo zahvaljujući talentu.


- On je nevjerojatno dijete, nevjerojatan obiteljski čovjek, usredotočen na obitelj, djecu, roditelje. Ali svakog jutra izađe na trening i... ne radi puno. Ono što od njega vidite na utakmicama nije odraz napornog rada kroz tjedan već odraz njegovog talenta.

Linker
03. svibanj 2024 03:37