AFP
DŽEKO MOŽE ODAHNUTI

Mourinho i Real demantiraju Portugalčev angažman za dodatne kvalifiikacije

To su samo glasine koje nisu istinite. Ovo pitanje je zaključeno prošle godine i nemam mnogo toga za dodati - jasan je Pardeza.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. listopad 2011. 19:34

Sportski direktor Reala iz Madrida Miguel Pardeza demantirao je mogući angažman Josea Mourinha za dvije utakmice koje nogometna reprezentacija Portugala igra u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012. godine protiv BiH.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je za protivnika po drugi put (nakon dodatnih kvalifikacija za SP prije dvije godine) dobila reprezentaciju Portugala koju sa klupe predvodi trener Paulo Bento.

Bento i nije najpopularniji u Portugalu, a dodatni gnjev na sebe navukao je nakon poraza u ključnoj utakmici kvalifikacija protiv Danske (2-1).

Mourinho je trebao preuzeti reprezentaciju Portugala još početkom kvalifikacija za Euro prije godinu dana, ali se Realu ta ideja i nije previše svidjela, te je u skladu s tim i odbijena. Nove špekulacije je sportski direktor Reala Miguel Pardeza vrlo jasno demantirao.

- To su samo glasine koje nisu istinite. Ovo pitanje je zaključeno prošle godine i nemam mnogo toga za dodati - jasan je Pardeza.

U petak navečer na konferenciji za novinare oglasio se i sam Portugalac.

- To je sve jedna velika laž - krenuo je Mourinho u svom stilu:

- Nema logike. Jasno je i meni, i Portugalskom savezu, i Realu da je to neizvodivo. Nije se čak ni razgovaralo na tu temu, tako da je ova priča već davno trebala biti završena.

Real zbog zabrinut za Ronalda zbog dodatnih kvalifikacija

Čelnici madridskog Reala zabrinuti su za jednu od najvećih nogometnih zvijezda svog kluba, portugalskog reprezentativca Cristiana Ronalda, koji treba odigrati još dvije utakmice baraža za Euro 2012. protiv Bosne i Hercegovine.

Cristiano Ronaldo će s obzirom na svoju igru u reprezentaciji Portugala biti ključan igrač broj za utakmice dodatnih kvalifikacija protiv izabranika Safeta Sušića, pa vodstvo Reala zbog napora koje nije planiralo strahuje od njegovih mogućih ozljeda koje bi u pitanje dovele cijelu sezonu.

Podsjetimo, nakon utakmice protiv Danske (2-1) Ronaldo je propustio prvi trening momčadi Josea Mourinha, te je na drugom morao raditi posebne vježbe.

Linker
24. rujan 2024 20:33