Jose Mourinho
 ATTILA KISBENEDEK Afp
ŽESTOKE KRITIKE

‘Mourinho je masakrirao jednog od najboljih mladih igrača u Engleskoj! A Balea lagano sahranjuje...‘

Bivši igrač Derby Countyja i Dinama: ‘Bolje da su modri dobili Spurse, nego Arsenal. Imaju šansu!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. veljača 2021. 08:02

Branko Strupar (51) pozorno prati Premiership i idealan je sugovornik kad se radi o Tottenhamu. Igrao je bivši belgijski reprezentativac na Otoku, odijevao je dres Derby Countyja, a igrao je nakon toga i u dresu zagrebačkog Dinama.

- Premiership baš pratim na dnevnoj bazi. Nisam baš imao želju da Dinamo u osmini finala Europske lige za protivnika dobije nekoga iz Premiershipa, ali bolje da su Modri dobili Spurse, nego recimo Arsenal. Stalno gledam Tottenham i stalno igraju toplo-hladno. S tim da sad igraju više hladno, izgubili su pet od posljednjih šest utakmica - kaže nam Strupar.

Uvijek po svome

Kad se pak radi o karizmatičnom Joseu Mourinhu, nekad sjajni nogometaš veli...

- Mourinho gdje god dođe želi napraviti nešto po svome, nešto posve drukčije od ostalih. Recimo, masakrirao je Dele Allija! On je bio jedan od najboljih mladih nogometaša u Engleskoj, a pod Mourinhom je praktički nestao. Sad kao opet igra, pa kaže da ga čeka... A nije ga se trebalo čekati, Mourinho ga je ubio! Garetha Balea je Mourinho također doveo, a onda ga lagano sahranjivao. To je jasno kao dan. Dobro, dugo nije igrao u Realu, pa ga vjerojatno čeka, ali ne koristi ga puno, nije igrač u udarnih jedanaest. Dobro, sad se bude i Dele Alli i Bale, neće valjda baš protiv Dinama proraditi? Ima Tottenham odličnu momčad, ali nikako da proigraju. Kad bih analizirao Tottenham, rekao bih da im je najopasniji igrač Heung-min Son. Harry Kane je isto stroj, taj dvojac u napadu se treba zaustaviti.

image
Branko Strupar
RONALD GORSIC/CROPIX

Mogu se nositi

Veli da su Spursi bez obzira što su trenutačno na devetom mjestu Premiershipa moćna momčad.

- Tipična su momčad koja igra duel-igrom. Ndombele i Sissoko su pobornici takve čvrste igre, pravi razbijači. Nego, da vam kažem zašto mislim da je bolje da je Dinamo dobio njih, a ne recimo Arsenal. Kod Topnika svaki igrač je izrazito brz, mladi su, lete terenom. Oni su meni opasniji od Spursa. Držim da se Dinamo može nositi s Mourinhovom momčadi. Modri su postali ozbiljna europska momčad. Definitivno, mogu ima parirati. Ne kažem da će Dinamo proći Spurse, ali ne bih dao Englezima u postocima mnogo veće šanse nego Dinamu! Nisu oni u nekoj formi. Da, deklasirali su Wolfsberger, ali nije taj austrijski klub nešto. Dinamo je za Wolfsberger - raketa!

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Opet se Strupar vratio na Mourinha...

- On je trener koji obično pronađe neku žrtvu kad preuzme klub. On je recimo došao u Spurse kad je još tamo bio Christian Eriksen. Son, Kane i Eriksen su činili ubitačni trokut Spursa. Eriksen je hranio loptama Sona i Kanea, ali Mourinho ga je odabrao kao žrtvu i s njim je bilo - gotovo. On to voli...

Momčad s gardom

Branko Strupar zaključuje sljedeće...

- Dinamo je jako, jako ozbiljna i stabilna momčad. Ne plaši se nikoga. A ima ono što je najbitnije u nogometu, ima gard. Došli su Modri do potrebnog iskustva, mislim da mnogi klubovi u Europskoj ligi nisu htjeli igrati protiv Dinama. Prije je bilo drukčije, mnogi su htjeli igrati. Danas je Dinamo super posložena momčad, disciplinirana, uvijek zna koje poteze povući na travnjaku. Tottenhamu neće biti lako.

Linker
23. travanj 2024 08:55